De nieuwe Weah speelt in Zweden, Pa-Modou Hak op schot

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

De nieuwe Weah speelt in Zweden, Pa-Modou Hak op schot

Pa-Modou Kah scoort niet vaak, maar namens Vancouver Whitecaps trof de voormalige verdediger van Roda JC Kerkrade zelfs twee keer doel tegen Seattle Sounders (0-3). En dat deed de Noor ook zeer fraai. Hier de mooiste goal van Pa-Modou Hak.

• Soms zijn de rollen in het voetbal even omgedraaid. Tijdens het oefenduel tussen Fiorentina en Barcelona zette Borja Valero de Catalaan Sergio Busquets even flink te kijk. Bekijk zijn panna hier.

• Vlak nadat Michiel Hemmen zijn debuut had opgeluisterd met de 1-1 namens BK Häcken, was het de beurt aan Sam Johnson van Djurgårdens IF. Als je uit Liberia komt en je beslist zo een wedstrijd (2-1), dan is de vergelijking natuurlijk al snel gelegd met George Weah.

'Iedereen vond dat het nummer te veel druk met zich mee zou brengen.'
Michael Olaitan speelt dit seizoen niet voor niets met nummer 99 bij FC Twente. Het is een nummer dat volgens hem ook verplichtingen met zich meebrengt. 'Drie jaar geleden was er een bekende speler bij mijn club Veria FC die dit nummer droeg. Hij besloot toen te stoppen en is directeur geworden. Iedereen vond dat het nummer teveel druk met zich mee zou brengen. Toen heb ik tegen hem gezegd dat ik zijn nummer zou dragen en zijn doelpuntenrecord zou verbreken. Dat is mij ook gelukt.' (FC Twente)

• Het is misschien even wennen aan de ambiance, maar Xavi trekt zich er na een voetballeven bij Barcelona weinig van aan. Zijn voeten spreken ook hier tijdens zijn debuut voor Al Sadd tegen Al Nassr.

'Ik hoop dat er nog een paar andere spelers uit Nederland ook voor Aruba willen uitkomen.'
• NEC-speler Gregor Breinburg wil met Aruba naar het WK. In de volgende kwalificatieronde treft het eiland eind deze maand Saint Vincent en de Grenadines. (Omroep Gelderland)

• Op de redactie hebben we voor even een nieuwe held: Franco Vázquez (foto boven). Namens Palermo krijgt hij het voor elkaar om in de oefenwedstrijd tegen Lumezzane in vijf seconden drie keer een panna uit te delen.

•  Georginio Wijnaldum verkaste onlangs van PSV naar Newcastle United, maar hij is zijn voormalige ploeggenoten nog niet vergeten. PSV treedt vanavond in De Amsterdam Arena aan tegen FC Groningen in de strijd om de Johan Cruijff Schaal.

•  Frank Lampard heeft zijn debuut voor New York City FC erop zitten. Hoewel de Engelsman pas net in training is, deed hij als invaller mee tegen Montreal Impact (2-3). Hoewel de zusterclub van Manchester City verloor, kijkt Lampard toch tevreden terug.

•  NAC Breda mag dan zijn gedegradeerd, maar sommige dingen blijven zoals ze zijn. Joeri de Kamps ontpopte zich vorig seizoen tot een notoire kaartenpakker. Zaterdag maakte hij die reputatie weer eens waar door twee gele kaarten te pakken tegen Eupen. En volgens de traditie reageerde trainer Robert Maaskant boos. 'De Kamps laat het team hier in de steek, en dat is niet de eerste keer. Hij is daar bovendien meerdere keren voor gewaarschuwd. In de nacompetitie heb ik hem hiervoor uit het elftal gehaald', aldus Maaskant, die nog in het midden houdt of er ook dit keer sancties zullen volgen. (BN De Stem)

•  Chris Brown, een Amerikaanse R&B-zanger, trad gisteravond op in Rotterdam. De artiest is een goede bekende van Feyenoord-aanvaller Colin Kazim-Richards en verscheen daarom in een voor hem wat apart tenue.

My brother @chrisbrownofficial love for wearing the shirt!! #BreezyIsAFeyenoorder!!! @feyenoord.rotterdam shout out to @starino

Een video die is geplaatst door Colin Kazim-Richards (@manlikecolinkazimrichards) op

Roy Keane veroverde in het verleden als snoeiharde middenvelder met Manchester United Europa. Een van de rivalen was destijds Arsenal en ook nu is de Ier  nog niet bepaald positief over The Gunners. In zijn hoedanigheid van analyticus liet hij zich ook dit keer niet onbetuigd. 'De spelers van Arsenal zijn veel te druk met het maken van selfies met fans en het showen van hun sixpack in plaats van zich voor te bereiden op het duel met Chelsea (Community Shield, red.).' De verstokte Arsenal-fan Piers Morgan reageerde op Twitter als volgt… Wij raden hem aan even niet bij The Mean Machine in de buurt te komen.

• Celtic opende zaterdag de competitie tegen Ross County. Op Celtic Park leek het duel even letterlijk in het water te vallen, maar de Schotse grootmacht won uiteindelijk toch nog met 2-0.

• Dat Diego Costa verdedigers stelselmatig het leven zuur maakt, was al bekend. In zijn biografie Diego Costa: The Art of War wordt evenwel onthuld dat de buren van de spits van Chelsea het ook niet altijd gemakkelijk hebben. Een tachtigjarige buurvrouw heeft immers ooit haar beklag gedaan omdat de balvaste spits tijdens een feestje ooit een erotische film op vol volume aan had staan. 'Wat is er, houd je niet van de liefde', zo zou de reactie van de spits geklonken hebben.

• Zagen we afgelopen week bij Ajax een belachelijke tackle van Stefan Schwab op Jairo Riedewald, Mapou Yanga-Mbiwa kan er ook wat van. De verdediger van AS Roma deed dit in een vriendschappelijk duel (!) met Sporting Lissabon. Jonathan Silva werd het slachtoffer…

• Zlatan Ibrahimovic zou er hoogstpersoonlijk trots op zijn. Aleksandr Makas scoorde namens FK Minsk met deze fraaie hakbal.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.