De Muur van Camp Nou: Ter Stegen op eenzame hoogte in Europa

Reacties

Marc-André ter Stegen hield zondagavond wederom de nul met Barcelona tegen Sevilla (3-0). De teller van de Duitse doelman staat inmiddels op vijftien clean sheets in La Liga, waarmee hij afstevent op de Trofeo Zamora.

De Muur van Camp Nou: Ter Stegen op eenzame hoogte in Europa
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
3 - 0
Sevilla
Sevilla

Die prijs wordt in Spanje jaarlijks uitgereikt aan de keeper die gemiddeld het minste aantal tegengoals kreeg in La Liga. De laatste doelman van Barcelona die de trofee in de wacht sleepte, was Claudio Bravo in het seizoen 2014/15. Ter Stegen stond toen ook al onder contract in Camp Nou, maar keepte toen alleen in de Champions League en het Spaanse bekertoernooi. Sinds Ter Stegen in 2016 de vaste eerste keus werd, waren Jan Oblak (4x), Thibaut Courtois (1x) en Yassine Bounou (1x) de minst gepasseerde keepers in La Liga.

Het moet raar lopen wil koploper Barcelona de competitie dit seizoen niet afsluiten met de minst gepasseerde defensie. Na twintig speelronden staat de teller pas op zeven tegentreffers, tien minder dan Atlético Madrid, Real Madrid en Villarreal. In vijftien duels hield Ter Stegen de nul. In Spaanse media wordt de voormalig keeper van Borussia Mönchengladbach al De Muur en de 'Duitse gigant' genoemd, maar de sportkranten zijn het erover eens dat het ook het resultaat is van de ontwikkeling van de ploeg als geheel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zelf weigerde Ter Stegen dan ook de credits op te eisen voor de uitmuntende defensieve cijfers. 'We doen het heel goed en daarom staan we bovenaan. Het defensieve werk hangt niet af van één of twee personen of de verdediging, maar van het hele team', zei hij in gesprek met DAZN. Zo heeft Barça volgens de dertigjarige goalie de restverdediging heel goed op orde. 'Als je niet goed staat opgesteld, krijg je het lastig. De doelman plukt daar de vruchten van', aldus Ter Stegen, die tegen Sevilla slechts één redding hoefde te verrichten.

meeste clean sheets in grootste 10 europese competities

Doelman Club Clean Sheets Tegengoals
Ter Stegen Barcelona (Spa) 15 7
Vlachodimos Benfica (Por) 13 12
Pope Newcastle (Eng) 12 12
Hart Celtic (Sch) 12 18
Butez Antwerp (Bel) 12 23
Provedel Lazio (Ita) 11 16
Diogo Costa Porto (Por) 10 11
Olij Sparta (Ned) 10 14
Donnarumma Paris SG (Fra) 10 17
Matheus Braga (Por) 10 17
Bodart Standard (Bel) 10 30
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer M. ter Stegen
Meer over M. ter Stegen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.