Xavi verklaart verdedigend succes Barcelona: 'Misschien wel de beste ter wereld'

Reacties

Barcelona gaat momenteel aan kop in La Liga. Met een zege op Girona komende zaterdag, is de club 'winterkampioen' van Spanje. Dat heeft de Catalaanse club voornamelijk te danken aan de uitblinkende defensie dit seizoen.

Xavi verklaart verdedigend succes Barcelona: 'Misschien wel de beste ter wereld'
© Pro Shots
Girona
Girona
0 - 1
Barcelona
Barcelona

In zeventien competitiewedstrijden incasseerde Barcelona slechts zes doelpunten, het minst van alle ploegen in de zeven grootste Europese competities. Concurrent Real Madrid kreeg er ruim twee keer zoveel tegen. In dertien van de zeventien wedstrijden hield Marc-André ter Stegen de nul. Volgens trainer Xavi speelt hij dan ook een cruciale rol bij Barcelona. 'Hij behoort tot de beste drie keepers ter wereld en is misschien wel de beste.'

Dat zei Xavi voorafgaand aan de wedstrijd tegen Girona op de persconferentie. 'Hij is een zekerheidje. Hij is ijzersterk met beide benen en vormt de basis van onze manier van spelen.' Dat combineert de Duitse doelman met het hoogste reddingspercentage van de Spaanse competitie (85%). Tot hij vertrok naar Ajax, was Gerónimo Rulli de nummer twee met 82.1% bij Villarreal.

Xavi heeft wel een verklaring voor het verdedigende succes van Barcelona. 'Wij verdedigen door veel de bal te hebben.' Barcelona heeft van alle ploegen in La Liga gemiddeld het meeste balbezit. Met 65,4% ligt hun gemiddelde balbezit bijvoorbeeld een kleine zeven procent hoger dan bij Real Madrid.

Ondanks het succes van Barcelona, weet Xavi dat er een zege nodig is op Girona. Het optimisme kan namelijk heel snel verdwijnen. 'Ik ken Barcelona heel goed en weet dat er ook altijd kritiek is. Hier is geen middenweg. Of er is volop euforie, of het is een enorme catastrofe. Zelfs de stoelen in de perskamer worden hier bekritiseerd.'

LaLiga

Stand LaLiga 2022/2023

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
38
28
4
6
70-20
+50
88
2
Real Madrid
38
24
6
8
75-36
+39
78
3
Atlético Madrid
38
23
8
7
70-33
+37
77
4
Real Sociedad
38
21
8
9
51-35
+16
71
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.