De Mos: 'Tete is voor Oranje geschikter dan Dumfries'

Reacties

Als het aan Aad de Mos ligt, dan is Kenny Tete komende zomer tijdens het EK de eerste rechtsback van het Nederlands elftal. De oud-trainer heeft behoorlijk wat aan te merken op het spel van Denzel Dumfries.

De Mos: 'Tete is voor Oranje geschikter dan Dumfries'
© Pro Shots

In de liveshow van VI werd De Mos voorgelegd of Dumfries de eerste rechtsback van Oranje moet zijn. De analist verklaarde van niet en legde uit dat zijn mening niet enkel gebaseerd is op de recente optredens van Dumfries. 'Het is een algemeen gevoel, hij heeft niet veel bijgeleerd ten opzichte van zijn periode bij SC Heerenveen. Zijn voorzetten zijn nog steeds heel matig en ik vind hem tactisch onvoldoende. Ik had hem als trainer een lasso om zijn nek gegooid, toen het 2-0 stond tegen Olympiakos. Dat hij niet mee naar voren mocht, het resultaat gaat op zo'n moment voor alles', legde De Mos uit.

Bij de Europa League-uitschakeling van PSV ging Dumfries volgens De Mos tactisch in de fout. 'Die goal viel in de slotfase en bij die aanval stond hij als rechtsbuiten gepositioneerd', vertelde de voormalige coach. De Mos vindt Dumfries voor PSV overigens wel een uitstekende back, maar ziet het minder in hem zitten met het oog op Oranje: 'Voor PSV is hij een uitstekende speler en heeft hij een goede transferwaarde, maar in de eindfase is hij niet zo perfect in balbezit.'

De Mos ziet bij Fulham een betere optie voor bondscoach Frank de Boer: 'Ik denk dat Tete completer is. Als je me vraagt wie de beste rechtsback is voor onze manier van spelen, dan denk ik dat Tete de meest geschikte kandidaat is.' De ex-Ajacied beleeft in Londen een opleving. De 25-jarige vleugelverdediger werd vorige zomer overgenomen van Olympique Lyon en kreeg in de eerste seizoenshelft te maken met blessureleed, maar Tete is in de voorbije maanden uitgegroeid tot een onbetwiste basisspeler bij de Premier League-club.

Wil De Boer met het oog op de mogelijke afwezigheid van Virgil van Dijk de defensie verstevigen door te switchen naar een systeem met vijf verdedigers, dan moet ook Rick Karsdorp volgens De Mos in beeld komen bij het Nederlands elftal. Als aanvallende vleugelverdediger maakt de 26-jarige ex-Feyenoorder indruk bij AS Roma. 'Karsdorp doet het uitstekend daar, hij zou voor mij ook een kandidaat zijn. Dus dan moet je afwegen of je Hateboer of Karsdorp neemt', aldus De Mos.

Bekijk hier onze volledige liveshow met Kees Jansma, waarin Aad de Mos deze maandag de hoofdgast was.

Poll (gesloten) Wie moet de eerste rechtsback van Oranje zijn op het EK?
  • 25% Denzel Dumfries (547 stemmen)
  • 4% Hans Hateboer (92 stemmen)
  • 10% Joël Veltman (214 stemmen)
  • 35% Kenny Tete (773 stemmen)
  • 27% Rick Karsdorp (598 stemmen)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.