Klopp geeft EK-droom van Van Dijk een flinke knauw

Reacties

Oranje-bondscoach Frank de Boer volgt het herstel van Virgil van Dijk op de voet, in de hoop dat de captain er op het EK deze zomer alsnog bij is. Liverpool-manager Jürgen Klopp heeft die droom nu echter een flinke knauw gegeven: hij ziet het namelijk niet gebeuren.

Klopp geeft EK-droom van Van Dijk een flinke knauw
© Pro Shots
Wolverhampton Wanderers
Wolverhampton Wanderers
0 - 1
Liverpool
Liverpool

Van Dijk raakte in oktober geblesseerd toen hij in de stadsderby tegen Everton een flinke charge van Toffees-keeper Jordan Pickford te verwerken kreeg. Later die maand werd hij geopereerd aan zijn loodzware knieblessure. Sindsdien duiken er steeds vaker beelden op van de Nederlander, die via social media graag updates geeft over zijn revalidatie. Die beelden zien er hoopvol uit, maar nu heeft zijn manager gesproken over hoe realistisch een EK-deelname met Oranje is voor Van Dijk.

Lang verhaal kort: dat is niet heel realistisch, denkt Klopp. Eerder dacht hij al dat het einde van het Premier League-seizoen een moeilijk verhaal wordt voor de verdediger. 'Het is natuurlijk niet mijn beslissing, of Virgil wel of niet naar het EK gaat', zo sprak de Duitser op een persconferentie. 'Maar met de informatie die ik op dit moment heb, zeg ik dat het niet heel waarschijnlijk is. Het is niet zo dat ik Virgil niet wil laten gaan, hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld Joe Gomez, maar het gaat om de ernst van de blessures. Waar we op hopen is dat Virgil en Joe klaar zijn als onze voorbereiding begint. Dan zijn we echt al dolblij.'

En dus geeft Klopp zijn collega De Boer weinig hoop. 'Ik sta altijd open voor verrassingen, wie weet staan ze straks ineens toch op de groepstraining, maar daar heeft niemand het nog met mij over gehad. Dus aan het EK denk ik nog helemaal niet. Wanneer moet je überhaupt fit zijn om mee te doen aan het EK? Een week voordat het toernooi begint? Of een dag? Ik weet het niet. Ik snap dat de bondscoaches en de landen het misschien nodig vinden, maar daar kunnen en willen we nu nog niets over beslissen. Ze zijn fit als ze fit zijn', zo sloot Klopp af.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.