De mooiste goals uit de loopbaan van Luis Suárez

Reacties

Van de wedstrijd waarin hij Norwich City vernederde tot El Clásico. Luis Suárez maakte vele prachtige goals in zijn carrière, maar zijn Bergkampiaanse staaltje magie tegen Real Mallorca van afgelopen weekend was naar eigen zeggen het hoogtepunt.

De mooiste goals uit de loopbaan van Luis Suárez
© Pro Shots

Na afloop was Suárez duidelijk tegenover het clubkanaal: 'Het was de mooiste goal van mijn loopbaan. Ik wist dat de hoek bijna onmogelijk was. Een hakje was mijn laatste redmiddel. Ik moest de bal de lucht in krijgen om de keeper minder kans te geven.'

In zijn rijke carrière heeft de Uruguayaanse spits al talloze fraaie goals gemaakt. Een van zijn handelsmerken is de vallende volley, maar Suárez scoorde ook meerdere malen met een schot van enorme afstand, een stiftje of een omhaal. Een greep uit zijn mooiste treffers:

AJAX

Suárez maakte tussen 2007 en 2011 liefst 111 goals voor Ajax. Hij maakte indruk met frommelgoals en verwoestende schoten, maar sloeg ook op verfijnde wijze toe. Een van zijn eerste goals in Amsterdam was van ware schoonheid: tijdens de 4-1 zege op SC Heerenveen controleerde Suárez een corner van Kennedy Bakircioglu met de borst, om de bal vervolgens met een fraaie boog in de verre hoek achter doelman Brian Vandenbussche te werken.

Een andere memorabele goal uit zijn Ajax-periode was de omhaal tegen PAOK Saloniki in de Champions League-voorronde van het seizoen 2010/11. Daarmee bereikte Suárez een mijlpaal. Hij toonde ter viering een boodschap op een t-shirt onder zijn tenue: 100 goles, gracias Ajax. Dat had spelersbegeleider Herman Pinkster, die Suárez en zijn vriendin Sofi hielp te acclimatiseren, op het t-shirt laten drukken.

Het minst besproken pareltje van Suárez in Nederland kwam tot stand tijdens de bekeruitschakeling tegen NAC Breda in 2008 (4-2 nederlaag). Hij verschalkte doelman Jelle Ten Rouwelaar met een onverwachte boogbal vanaf de hoek van het zestienmetergebied.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

LIVERPOOL

Liverpool gaf de titel uiteindelijk mede door de fameuze slip van Steven Gerrard tegen Chelsea nog uit handen, maar Suárez imponeerde in het seizoen 2013/14. Vooral Norwich City moest het ontgelden, begin december. Van zijn vier treffers was vooral de eerste memorabel. Suárez schoot de opstuiterende bal van een reusachtige afstand achter doelman John Ruddy.

De Engelse keeper was twee jaar eerder ook al het slachtoffer toen Suárez net iets over de middenlijn een schot lanceerde dat over Ruddy heen viel. Later in 2012 werd Suárez tegen Newcastle United gelanceerd met een pass van José Enrique die over bijna het hele veld ging. Hij controleerde de bal achteloos met zijn schouder onder druk van verdediger fabricio Coloccini en passeerde doelman Tim Krul op uiterst koele wijze.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

BARCELONA

De wereldgoals van Suárez voor Barcelona zijn niet op een hand te tellen. Maar in het seizoen 2015/16 maakte hij drie bijzonder fraaie treffers. De meest memorabele is zijn winnende treffer in El Clásico: bij een lange bal van Dani Alves ontsnapte Suárez aan de aandacht van Pepe en Sergio Ramos, waarna zijn knappe aanname hem in staat stelde om razendsnel Iker Casillas te passeren.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Een maand eerder zette Suárez met een fantastische, atletische omhaal de kers op de taart voor Barcelona in het thuisduel met Levante (5-0). Later in het seizoen maakte hij een goal die deed denken aan de manier waarop Robin van Persie enkele malen scoorde voor Arsenal, hangend in de lucht volleerde Suárez raak – tegen The Gunners in de achtste finale van de Champions League. Dat kunststukje herhaalde nog eens tegen Arsenal in de voorbereiding op het huidige seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer L. Suárez
Meer over L. Suárez
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.