De mogelijke tegenstanders van PSV, AZ, Feyenoord en Vitesse in de achtste finale

Reacties

PSV, Feyenoord, AZ en Vitesse weten wie ze zoal kunnen treffen in de achtste finale van de Conference League. De loting gaat vrijdag om 13.00 uur van start op het hoofdkantoor van de UEFA in Nyon.

De mogelijke tegenstanders van PSV, AZ, Feyenoord en Vitesse in de achtste finale

PSV had donderdag aan een gelijkspel tegen Maccabi Tel Aviv genoeg om de tussenronde te overleven. Feyenoord en AZ waren als groepswinnaars al verzekerd bij een plekje bij de laatste zestien, terwijl Vitesse later op de avond met overtuiging afrekende met Rapid Wien. Nederlandse ploegen kunnen in dit stadium overigens nog niet tegen elkaar loten. De wedstrijden in de achtste finale worden op 10 en 17 maart afgewerkt. De finale staat voor 25 mei op het programma in het Albanese Tirana.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Mogelijke tegenstanders PSV en Vitesse

AS Roma
AS Roma is de grootste club die PSV kan tegenkomen in de volgende ronde. I Giallorossi maken een moeilijk seizoen door, maar verloren in Europees verband pas één keer. Dat was wel een keiharde nederlaag tegen FK Bodø/Glimt (6-1). Rick Karsdorp is de enige Nederlander in de selectie van trainer José Mourinho. Topscorer is de voor veertig miljoen euro van Chelsea overgenomen Tammy Abraham, die dit seizoen tot elf doelpunten kwam in de Serie A.

FC Basel
Als PSV aan FC Basel wordt gekoppeld, dan hoeft men in ieder geval niet meer te vrezen voor Arthur Cabral, aangezien de spits onlangs werd verkocht aan Fiorentina. De Zwitsers staan derde in eigen land en hebben tien punten minder dan koploper FC Zürich. Op het Europese podium verloor FC Basel net als Roma pas één keer dit seizoen: in augustus werd er een nederlaag geleden tegen Hammarby IF. Ex-Feyenoorder Wouter Burger kwam dit seizoen 21 keer in actie voor FC Basel.

FC Kopenhagen
FC Kopenhagen is de ploeg in vorm. De Denen leden pas twee nederlagen in de eigen competitie, zijn koploper en versloegen eerder dit seizoen onder meer Sivasspor en PAOK Saloniki. Enkele bekende namen bij FC Kopenhagen zijn Nicolai Boilesen en de recent teruggekeerde Nicolai Jörgensen. De grote uitblinker in het huidige voetbaljaar is de Spanjaard Pep Biel, die al goed was voor dertien doelpunten en elf assists.

AA Gent
AA Gent heeft het op de heupen, want de laatste drie wedstrijden in de Jupiler Pro League werden winnend afgesloten. Het team van Hein Vanhaezebrouck komt daarmee steeds dichter in de buurt van de Belgische top. De grote smaakmaker is Tarik Tissoudali, die al dertien keer scoorde. De linksbuiten kwam eerder uit voor onder meer De Graafschap, VVV-Venlo, SC Cambuur en Telstar.

LASK Linz
LASK Linz zou zeker geen onbekende tegenstander voor PSV zijn. In 2019 zaten ze bij elkaar in de groep in de Europa League en in november van dat jaar wonnen de Oostenrijkers met liefst 4-1. Van die PSV-basiself zijn enkel Cody Gakpo, Éric Gutiérrez en Ritsu Doan nog over. LASK, de ex-werkgever van Feyenoorder Gernot Trauner, staat in Oostenrijk op een teleurstellende achtste plaats.

Stade Rennais
Als PSV tegen Stade Rennais gekoppeld wordt, dan kan men videobanden bij Vitesse opvragen. Eerder dit seizoen wonnen de Fransen in Arnhem met 1-2, terwijl het in Frankrijk 3-3 werd. De grote uitblinkers bij de huidige nummer vijf van de Ligue 1 zijn topscorer Martin Terrier en kompaan Gaëtan Laborde.

Mogelijke tegenstanders Feyenoord en AZ

Olympique Marseille
De Zuid-Fransen waren in de tussenronde twee keer te sterk voor Qarabag FK, mede dankzij twee doelpunten van Arkadiusz Milik. De Pool kwam donderdagavond niet in actie en zag hoe Pape Gueye na twaalf minuten de score opende. Na een handig balletje van Dimitri Payet knalde de middenvelder vanuit een moeilijke hoek raak. Mattéo Guendouzi en Konrad de la Fuente kwamen ook nog op het scoreformulier terecht. Het lukte het team van Jorge Sampaoli eerder niet om te overleven in een Champions League-groep met Lokomotiv Moskou, Galatasaray en Lazio, maar is er nu op gebrand om successen te behalen in de Conference League. Marseille verloor afgelopen zondag van Clermont (0-2), maar draait verder uitstekend in de Ligue 1. L’OM staat tweede en ligt daarmee op koers om terug te keren in de Champions League.

Leicester City
Leicester City rekende donderdag met speels gemak af met Randers FC. The Foxes scoorden drie keer en hebben de Denen daarmee over twee wedstrijden met 7-2 verslagen. Harvey Barnes krulde al na twee minuten de 0-1 in de hoek. Ver in de tweede helft scoorde James Maddison twee keer op wonderschone wijze. Het team van Brendan Rodgers presteert verder wisselvallig in eigen land: Leicester staat twaalfde in de Premier League en ligt al uit de EFL Cup en de FA Cup. In de groepsfase van de Europa League finishte Leicester als derde in een groep met Spartak Moskou, Legia Warschau en Napoli.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

FK Bodø/Glimt
Joshua Smits, voormalig doelman van NEC, Almere City FC en TOP Oss, sloeg donderdag een aanval van Celtic af met zijn werkgever FK Bodø/Glimt. Hij liet zich niet passeren en zag aan de andere kant van het veld Ola Solbakken en Hugo Vetlesen scoren. Eerder hadden de Noren al met 1-3 in Schotland gewonnen. De selectie van Bodø/Glimt herbergt weinig bekende namen, maar valt niet te onderschatten. Eerder verraste Glimt namelijk ook al AS Roma; in oktober werd het liefst 6-1. De grote uitblinker van toen, Erik Botheim, is inmiddels wel vertrokken naar FK Krasnodar.

Partizan Belgrado
Met Queensy Menig 77 minuten op het veld was Partizan Belgrado donderdag opnieuw te sterk voor Sparta Praag (2-1). In Tsjechië kroonde Menig zich tot de matchwinner (0-1) en dit keer was de Kaapverdiaanse doelpuntenmachine Ricardo Gomes de grote blikvanger. De spits scoorde twee keer en werd na een schwalbe met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd. Hij zal er bij de eerste wedstrijd in de volgende ronde dus niet bij zijn. Partizan is sowieso bezig aan een ijzersterk seizoen. Het team van Aleksandar Stanojevic is in de eigen SuperLiga nog ongeslagen en gaat fier aan kop.

Slavia Praag
Slavia Praag won al in Istanbul en boekte ook donderdag op eigen veld een overwinning op Fenerbahçe. De man die men daarvoor mag bedanken is Yira Sor. De rechtsbuiten uit Nigeria scoorde twee keer. Het is het volgende hoogtepunt in het seizoen van de Tsjechen. Slavia ligt op koers voor de landstitel en ondanks dat het in de Champions- en Europa League niet lukte, blijft Europees succes dus ook nog een mogelijkheid. Eerder dit seizoen werd er geremiseerd tegen en verloren van Feyenoord. In De Kuip werd het in september 2-1 door doelpunten van Orkun Kökcü en Bryan Linssen.

PAOK Saloniki
PAOK Saloniki poetste donderdag de 1-0 nederlaag die men in Denemarken leed tegen FC Midtjylland weg. Andrija Zivkovic en aanvoerder Vieirinha scoorden en uiteindelijk namen de Grieken de strafschoppen beter. De grote ster van het seizoen is middenvelder Jasmin Kurtic. Hij wordt gehuurd van Parma en scoorde al zestien keer. Diego Biseswar staat eveneens bij PAOK onder contract. De aanvallende middenvelder, inmiddels 33 jaar, is vrijwel wekelijks basisspeler.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.