De mogelijke tegenstanders van Feyenoord en PSV in de Champions League

Reacties

Nu de play-offs van de Champions League erop zitten, is duidelijk welke 32 clubs donderdagavond vanaf 18.00 uur in de koker verdwijnen voor de loting van de groepsfase van het miljardenbal.

De mogelijke tegenstanders van Feyenoord en PSV in de Champions League
© Pro Shots

Feyenoord was als landskampioen al zeker van een plek in het hoofdtoernooi en heeft ook een plek in Pot 1, doordat Champions League-winnaar Manchester City zich als kampioen van Engeland al had geplaatst. De Rotterdammers ontlopen daarvoor behalve City ook topteams als Barcelona, Bayern München, Paris Saint-Germain en Napoli.

Maar uiteraard zijn er nog genoeg potentiële tegenstanders van formaat over. Zo zitten in Pot 2 ook veel zwaargewichten met bijvoorbeeld Arsenal, Manchester United en Real Madrid, terwijl de Italiaanse topteams AC Milan en Lazio mogelijke opponenten uit Pot 3 zijn. Newcastle United zit na de rentree in Europa zelfs in Pot 4.

Zo is een poule des doods nog steeds niet uitgesloten voor Feyenoord, dat tijdens de laatste deelname in het seizoen 2017/18 slechts één overwininning behaalde in een loodzware poule met Manchester City, Napoli en Shakhtar Donetsk. Toen zaten de Rotterdammers tijdens de loting echter in Pot 4, nu is het uitgangspunt gunstiger.

PSV
Dat geldt niet voor PSV. De Eindhovenaren bewaren eveneens geen goede herinneringen aan hun laatste deelname in 2018/19, toen zes groepsduels met Barcelona, Internazionale en Tottenham Hotspur slechts twee punten opleveren. Ook nu is de kans groot dat er weer twee topteams uit de koker komen rollen voor de ploeg van Peter Bosz.

Sevilla en het Benfica van trainer Roger Schmidt zijn op papier nog de meest gunstige tegenstanders uit Pot 1, maar de Andalusiërs waren eerder dit jaar nog te sterk in de Europa League. In Pot 2 zitten ook louter topploegen uit de grote Europese competities, FC Porto uitgezonderd. De kracht van de ploegen in Pot 4 loopt sterk uiteen.

potindeling loting cl-groepsfase

Pot 1 Pot 2
Manchester City (Eng) Real Madrid (Spa)
Sevilla (Spa) Manchester United (Eng)
Barcelona (Spa) Internazionale (Ita)
Napoli (Ita) Borussia Dortmund (Dui)
Bayern München (Dui) Atlético Madrid (Spa)
Paris Saint-Germain (Fra) RB Leipzig (Dui)
Benfica (Por) FC Porto (Por)
Feyenoord (Ned) Arsenal (Eng)
Pot 3 Pot 4
Shakhtar Donetsk (Oek) Young Boys (Zwi)
Red Bull Salzburg (Oos) Real Sociedad (Spa)
AC Milan (Ita) Galatasaray (Tur)
Sporting Braga (Por) Celtic (Sch)
PSV (Ned) Newcastle United (Eng)
Lazio (Ita) Union Berlin (Dui)
Rode Ster Belgrado (Ser) Antwerp FC (Bel)
FC Kopenhagen (Den) RC Lens (Fra)
Bekijk hier al onze video's
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.