De Ligt voorziet lastige return voor Ajax: 'Ronaldo is echt een roofdier'

Matthijs de Ligt vindt dat Ajax zich kranig geweerd heeft in de eerste van twee ontmoetingen met Juventus in de kwartfinale van de Champions League. Na de 1-1 van woensdagavond in Amsterdam verwacht de aanvoerder wel een lastig weerzien in Turijn.

Ajax kwam op eigen veld kort voor rust op achterstand, toen Cristiano Ronaldo raak kopte. In de eerste minuut van de tweede helft trok David Neres de stand echter alweer gelijk na een fraaie individuele actie.

De Ligt typeerde de wedstrijd na afloop als 'intens' voor de camera van Veronica. 'De sfeer zat er vanaf het begin al gelijk goed in. In de eerste helft hebben we weinig kansen tegen gehad, maar helaas viel net voor rust toch de 0-1.'

Dat sterspeler Ronaldo de man was die Juventus op voorsprong zette, was volgens De Ligt logisch gezien de kwaliteiten van de Portugees. 'Zijn grootste kwaliteit, los van zijn voetballende kwaliteiten, is dat hij een roofdier is in de zestien. Hij ziet een kans, een gaatje en is ontzettend snel. Hij sprint tussen twee man door zó naar het doel.'

Voorafgaand aan het doelpunt van Ronaldo kon Ajax uitstekend mee met het spel van de Italianen, vond de aanvoerder van de Amsterdammers. 'Je weet dat je tegen Juventus geen voorzetten moet geven, daar trainen ze op. We hebben de bal goed rond laten gaan en gezocht naar een gaatje. Ik denk dat we het over het algemeen wel redelijk gedaan hebben, deze wedstrijd.'

Veel potentie
Na het vroege doelpunt van Neres in de tweede helft kreeg Ajax een nieuwe dosis energie. Voor De Ligt komt het resultaat tegen de Bianconeri niet als een grote verrassing. 'Kijk, wij hebben een team met ontzettend veel potentie', legde de aanvoerder uit. 'In Champions League-wedstrijden komt dat er helemaal uit.'

'We geven dan echt volle bak en werken voor elkaar. We staan niet voor niets in de kwartfinale, dat zie je vandaag ook. Maar Juventus is thuis wel sterk, dat is bij iedereen bekend, dus het zal nog lastig worden', verwacht De Ligt. Over zes dagen is de return tegen de Italianen in Turijn. Nicolás Tagliafico ontbreekt dan, omdat hij woensdag een gele kaart pakte die hij zich niet kon permitteren.

Schöne: 'Ik kan me voorstellen dat Ronaldo gefrustreerd was'
'Bij Ajax heb je het gevoel dat ze altijd scoren, dat maakt de return interessant'