De Ligt niet helemaal eens met zijn coach: 'Toch al 250 duels in de benen'

Reacties

Matthijs de Ligt is het niet helemaal eens met zijn trainer Massimiliano Allegri. Volgens de Italiaanse coach is De Oude Dame niet ervaren genoeg om negentig minuten lang de controle over een wedstrijd te houden.

De Ligt niet helemaal eens met zijn coach: 'Toch al 250 duels in de benen'
Juventus
Juventus
2 - 0
Udinese
Udinese

Juventus pakte zaterdag de drie punten tegen Udinese. Na die overwinning staat Juve nog altijd op een teleurstellende vijfde plaats. 'We zijn nog niet in staat om een wedstrijd negentig minuten lang onder controle te houden, daar zijn we te jong en onervaren voor', sprak Allegri na afloop.

De Ligt kon zich niet helemaal vinden in zijn woorden. 'Ik hoorde dat de trainer dat zei en ik begrijp wat hij zegt, aangezien we veel jonge spelers hebben', zei de Nederlander tegenover Sky Sport Italia. ‘Ik ben ook jong, als je naar leeftijd kijkt, maar heb toch al 250 wedstrijden op het hoogste niveau in de benen. Dus ik heb wel degelijk wat ervaring. Je wordt sneller volwassen als je meer wedstrijden speelt.’

Juventus maakt relatief weinig doelpunten en De Ligt kreeg de vraag of de transfer van Cristiano Ronaldo naar Manchester United zich laat voelen. 'Cristiano is een type speler dat altijd in de zestien duikt en altijd zijn doelpuntjes meepikt. Hij mist bijna nooit een kans. Momenteel hebben we niet een type aanvaller dat dertig doelpunten per seizoen maakt. Nu moeten de doelpunten van iedereen komen, en dat begint nu te lopen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.