Juventus heeft een eerste puntenverlies in 2021 in de slotfase voorkomen. De Turijnse formatie zette de tien man van Sassuolo met moeite opzij.

3 - 1
Sassuolo
Sassuolo

Juventus had met de midweekse zege op AC Milan de titelkansen nieuw leven ingeblazen. Tegen Sassuolo moesten de Turijnse titelaspiraties verder gestalte krijgen. Dat diende te gebeuren met een gehavende ploeg. Matthijs de Ligt, Juan Cuadrado en Alex Sandro ontbraken na een positieve coronatest.

Het vertoonde spel in de eerste helft van Juventus was te mager om de ambities waar te maken. Het geblesseerd uitvallen van Weston McKennie en Paulo Dybala zorgde voor meer zorgen bij trainer Andrea Pirlo.

Op slag van rust kreeg De Oude Dame een welkom steuntje in de rug. Sassuolo-middenvelder Pedro Niang moest op advies van de VAR zijn charge op de linkerenkel van Federico Chiesa bekopen met een rode kaart.

Met een man meer kreeg Juventus meteen grote kansen, die niet besteed waren aan Cristiano Ronaldo en Dejan Kulusevski. In de tweede helft werd de numerieke meerderheid binnen vijf minuten wel uitgedrukt in de score. Danilo brak met een fraaie uithaal de ban.

Na bijna een uur moest Juventus opnieuw beginnen na de onverwachte gelijkmaker van Gregoire Defrel. Chiesa en Ronaldo waren dicht bij een tweede Turijnse treffer, die acht minuten voor het einde kwam van de voet van Aaron Ramsey. In blessuretijd maakte Ronaldo aan alle onzekerheid een einde. De Portugees evenaarde daarmee het record van Josef Bican.

Door het resultaat komt Juventus op de vierde plaats te staan in de Serie A met een achterstand van zeven punten op koploper AC Milan. De achterstand op achtervolgers AS Roma en Internazionale – het duel eindigde onbeslist – werd wel verkleind.

Udinese
Udinese
1 - 2
Napoli
Napoli

Napoli ontsnapte zondag aan onverwachts puntenverlies. De ploeg van Gennaro Gattuso dreigde tegen Udinese genoegen te moeten nemen met een punt. Lorenzo Insigne had na een kwartier uit een strafschop de score geopend voor de bezoekers, die na de gelijkmaker van Kevin Lasagna zich lang stuk liepen op de defensie van Udinese. Tiemoue Bakayoko zorgde in de laatste minuut voor de 1-2 en daarmee voor de opluchting bij Napoli.