De Ligt en De Vrij meteen op prijzenjacht in Italië

Reacties

Na 95 dagen wordt het voetbal op het hoogste niveau in Italië vrijdagavond hervat. Juventus en AC Milan strijden om een plek in de finale van het Coppa Italia-toernooi.

De Ligt en De Vrij meteen op prijzenjacht in Italië
© Pro Shots
Juventus
Juventus
0 - 0
AC Milan
AC Milan

De dag daarna is het de beurt aan Napoli en Internazionale. De heenduels in de halve eindstrijd werden al voor de coronabreak afgewerkt. AC Milan - Juventus eindigde in 1-1 en Napoli triomfeerde met 0-1 bij Internazionale.

Italiaanse kranten staan vrijdag vanzelfsprekend uitgebreid stil bij de herstart van het voetbal, op de dag die was voorzien als opening van het EK, in Rome. Volgens de Juventus-watchers kan Matthijs de Ligt rekenen op een basisplaats tegen De Rossoneri.

De ex-Ajacied probeert net als Internazionale-verdediger Stefan de Vrij de zesde Nederlander te worden die sinds de eeuwwisseling beslag legt op de Italiaanse beker. Wesley Sneijder was negen jaar geleden de laatste landgenoot die de Coppa Italia toe mocht voegen aan zijn erelijst. Het bekende destijds titelprolongatie voor Internazionale. Ook Clarence Seedorf, Jaap Stam, Edgar Davids en Andy van der Meijde wonnen deze eeuw de Italiaanse beker.

Op woensdag 17 juni al wordt de finale van het Coppa Italia-toernooi afgewerkt. Daarna begint het restant van de Serie A.

Nederlanders die sinds 2000 de Coppa Italia wonnen*:

Nederlander Club Seizoen
Clarence Seedorf AC Milan 2002/03
Jaap Stam Lazio 2003/04
Edgar Davids Internazionale 2004/05
Andy van der Meijde Internazionale 2004/05
Wesley Sneijder Internazionale 2009/10
Wesley Sneijder Internazionale 2010/11

*Alleen spelers die tijdens het seizoen in actie kwamen, zijn meegeteld.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.