'De Ligt een voorbeeld voor heel Ajax'

Reacties

Matthijs de Ligt is een van de Ajacieden die nadrukkelijk in de internationale schijnwerpers staat. Zijn Golden Boy-award is een 'absolute waardering' voor de Amsterdamse jeugdopleiding.

'De Ligt een voorbeeld voor heel Ajax'

Saïd Ouaali is trots op al het nieuws over De Ligt. 'Wij willen spelers opleiden die een internationale status krijgen. Matthijs is daar een goed voorbeeld van', zegt de hoofd opleidingen van Ajax op de clubwebsite.

'Hij laat wekelijks zien, al vanaf de jeugd, dat hij de uitdaging nationaal en internationaal aankan. Als voetballer heeft hij zich prima ontwikkeld. Daarbij is Matthijs ook een voorbeeldspeler in zijn gedrag voor onze jeugdspelers en de hele club', aldus Ouaali.

De hoofd opleidingen ziet meer jeugdspelers die staan te trappelen de stap naar de hoofdmacht te maken. 'Uiteindelijk gaat het erom dat spelers na hun debuut in het eerst elftal blijven. Alle medewerkers op de Toekomst zijn druk bezig om dat te realiseren. Dan is de ontwikkeling én de Golden Boy-award van Matthijs de Ligt de absolute waardering voor de mensen hier op de Toekomst.'

Er is meer dan alleen de doorbraak van De Ligt. Zo debuteerde met Ryan Gravenberch in september als zestienjarige meer eigen kweek in de Eredivisie. Maar Ouaali kijkt ook naar de bijdrages van Ajacieden in de verschillende nationale jeugdselecties. 'Het is een onderdeel van het opleiden. De ervaring die ze op doen is goed, de internationale prikkel hoort bij het pakket van een jeugdspeler. We zijn enorm trots op het feit dat 25% van alle jeugdinternationals in Nederland Ajacied is.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.