De Ligt bespreekt Pirlo en Allegri: 'Zal mijn naam wel in zijn hoofd hebben'

Reacties

Matthijs de Ligt vindt het jammer dat Andrea Pirlo is ontslagen als coach van Juventus. De Oranje-international had naar eigen zeggen een goede band met de 42-jarige coach.

De Ligt bespreekt Pirlo en Allegri: 'Zal mijn naam wel in zijn hoofd hebben'
© Pro Shots

'Ik was heel tevreden met de coach. Hij gaf me vertrouwen en probeerde me echt beter te maken. Ik was dus heel blij met hem, maar uiteindelijk is het de club die beslist', vertelt De Ligt bij ESPN. Toch kwam het ontslag ook niet heel onverwacht: 'Je hoort altijd de mediageluiden. Zeker bij een club als Juventus en als je de titel niet wint. Vorig jaar wonnen we de titel wel en werd de coach ook ontslagen. Er wordt dus gewoon heel veel gevraagd bij Juventus', zo verwijst De Ligt naar het vertrek van Maurizio Sarri vorig seizoen.

Pirlo wordt opgevolgd door Massimiliano Allegri, die tussen 2014 en 2019 vijf keer kampioen werd met De Oude Dame en twee keer de Champions League-finale haalde. In het laatste seizoen van Allegri in Turijn werd Juventus door Ajax uitgeschakeld in de Champions League. Mede door een goal van De Ligt: 'Ik ken hem persoonlijk niet, maar hij heeft goed werk geleverd. We zullen het na de zomer wel zien. Of hij mij kent? Ja, maar ik weet niet of dat in goede zin is. Mijn naam zal hij wel in zijn hoofd hebben, ja.'

Pirlo
Pirlo zelf liet op Instagram van zich horen: 'Mijn eerste seizoen als coach is voorbij. Het was een lastig en geweldig seizoen in één. Toen Juventus me belde, dacht ik geen moment aan de risico's. Hoewel die er duidelijk waren. Mijn respect voor deze club overheerste net als mijn wens om op het hoogste niveau actief te zijn. Als ik terug zou gaan in de tijd zou ik dezelfde keuze hebben gemaakt, ondanks alle obstakels die er zouden volgen door de moeilijke situatie waardoor ik niet mijn eigen plan kon maken en kon spelen in mijn eigen stijl', zo schrijft Pirlo.

Hij vervolgt: 'Desondanks heb ik de verplichte doelstellingen gehaald. Dit avontuur is geëindigd op een manier die ik niet had verwacht, maar het heeft mijn toekomst duidelijker gemaakt. Het is tijd om opnieuw te beginnen en nieuwe uitdagingen te zoeken. Ik wil de Juventus-familie bedanken die me gedurende het seizoen heeft gesteund.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.