De Ligt beleeft eindelijk eens typisch Juve-duel

Reacties

Juventus heeft in ieder geval voor even de koppositie in de Serie A overgenomen van Internazionale. Mede dankzij een heerlijke treffer van Miralem Pjanic won de club uit Turijn van SPAL.

De Ligt beleeft eindelijk eens typisch Juve-duel
Juventus
Juventus
2 - 0
SPAL
SPAL

Matthijs de Ligt had net als Gianluigi Buffon een basisplaats bij Juve. Voor de 41-jarige doelman was het zijn 903de officiële wedstrijd in zijn carrière, waarmee hij Paolo Maldini achter zich liet en nu de Italiaan is met de meeste wedstrijden. De thuisclub was heer en meester, maar was ongelukkig in de afronding. Een inzet van Sami Khedira vroeg in de wedstrijd ging naast, terwijl doelman Etrit Berisha met geweldige reddingen voorkwam dat Paulo Dybala en Aaron Ramsey scoorden.

Op slag van rust werd een schot van Pjanic van de lijn gehaald, maar nog geen minuut later was het alsnog raak voor de Bosnische middenvelder. Met een geweldig schot van buiten het strafschopgebied zorgde hij voor de meer dan verdiende voorsprong voor Juventus. Dat Pjanic het net vond van buiten de zestien was niet voor het eerst: sinds het seizoen 2007/08 al voor de 27ste keer. Slechts drie spelers waren die periode vaker trefzeker van buiten strafschopgebied: Lionel Messi (69), Cristiano Ronaldo (54) en Zlatan Ibrahimovic (35).

Ook in de tweede helft had De Ligt weinig te doen, kreeg Juventus uitstekende kansen en was Berisha telkens een sta-in-de-weg. Twaalf minuten voor tijd moest de doelman uit Albanië echter voor de tweede keer capituleren. Op aangeven van Dybala kopte Cristiano Ronaldo zijn derde competitietreffer van het seizoen binnen.

Juventus geloofde het daarna wel en speelde de wedstrijd rustig uit. Zo beleefde De Ligt eindelijk eens een duel waarin de nadruk bij Juve niet lag op de wankele defensie, waar de laatste weken veel over te doen was. Het was een duel waarin Juve oppermachtig was, zoals het de laatste jaren zo vaak was in Italië. Het achterin dichthouden en rekenen op de individuele klasse van mannen als Pjanic en Ronaldo; het zal trainer Maurizio Sarri eindelijk eens vertrouwen hebben gegeven.

Door de overwinning heeft Juventus nu zestien punten uit zes duels, waardoor het koploper is in de Serie A. Internazionale kan echter later op de zaterdag langszij komen als het minimaal een punt pakt op bezoek bij Sampdoria.

Serie A

Stand Serie A 2019/2020

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
26
5
7
76-43
+33
83
2
Internazionale
38
24
10
4
81-36
+45
82
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
98-48
+50
78
4
Lazio
38
24
6
8
79-42
+37
78
5
AS Roma
38
21
7
10
77-51
+26
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.