De Ligt en Juventus verstieren Brescia-debuut Balotelli

Reacties

Matthijs de Ligt en Juventus hebben het debuut van Mario Balotelli bij Brescia verpest. Juventus won en meldt zich zodoende aan kop van de Serie A, voor het eerst dit seizoen. 

De Ligt en Juventus verstieren Brescia-debuut Balotelli
Brescia
Brescia
1 - 2
Juventus
Juventus

Brescia - Juventus was vooraf toch vooral de wedstrijd van Balotelli. De Italiaanse spits keerde deze zomer bij Brescia terug in Italië, maar moest eerst nog een schorsing uitzitten die hij had opgelopen bij Olympique Marseille. Dinsdagavond was het dan zover: zijn officiële debuut in het eerste elftal van Brescia. De 36-voudig international mocht onderlinge duels uitvechten met Leonardo Bonucci én De Ligt, die weer terugkeerde in de basis nadat hij afgelopen weekend tegen Hellas Verona vanaf de bank moest toekijken. Waar De Ligt, maandagavond nog verkozen in de FIFPRO World 11, wel van de partij was daar was Cristiano Ronaldo dat niet. De Portugese superster kampt met pijn in het dijbeen, zo stelde coach Maurizio Sarri vooraf.

Sarri waarschuwde zijn ploeg ook voor Balotelli, maar de Juventus-coach had zijn ploeg beter kunnen waarschuwen voor Alfredo Donnarumma. De spits van Brescia had er immers al drie in liggen in het huidige Serie A-seizoen en daar kwam in het thuisduel met Juventus na vier minuten zijn vierde van het seizoen bij. De 28-jarige spits haalde uit, waarna doelman Wojciech Szczesny volledig verrast werd en met een soort wegduikende beweging de bal via zijn hand in het doel zag gaan: 1-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Juventus maakte de achterstand nog wel voor rust goed. Even leek De Ligt zijn eerste officiële goal in Italiaanse dienst te maken, maar uit een hoekschop was het Jhon Chancellor die de bal ongelukkig op zijn schouder kreeg en uiteindelijk het laatste zetje gaf: 1-1.

In de tweede helft was het een klein wonder te noemen dat Juventus niet binnen tien minuten op 1-2 kwam. Gonzalo Higuaín stuitte eerst op Brescia-doelman Jesse Joronen, waarna Adrien Rabiot wonderwel zijn poging van de lijn gehaald zag worden door Chancellor, die daarmee zijn eigen goal deels goedmaakte.

Het bleek slechts uitstel van executie. Na 63 minuten versierde Paulo Dybala zelf een vrije trap, waarna de Argentijn zelfs achter de bal ging staan. De bal kwam tegen Balotelli aan, waarna de bal precies voor de voeten van Miralem Pjanic belandde. Die twijfelde geen moment en schoot de bal in de verre hoek binnen: 1-2.

Balotelli en consorten gingen vervolgens vol voor de gelijkmaker, maar De Ligt en zijn verdedigende collega's hielden de deur dicht. Juventus trok de zege met horten en stoten over de streep en mochten dus wederom drie punten bijschrijven. De Oude Dame staat nu voor het eerst dit Serie A-seizoen bovenaan, al heeft Internazionale met één punt minder nog een wedstrijd tegoed.

Di 24 sep. 2019

Serie A

Stand Serie A 2019/2020

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
26
5
7
76-43
+33
83
2
Internazionale
38
24
10
4
81-36
+45
82
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
98-48
+50
78
4
Lazio
38
24
6
8
79-42
+37
78
5
AS Roma
38
21
7
10
77-51
+26
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.