Sarri waarschuwt Juventus voor het Balotelli-effect

Reacties

Juventus kan dinsdagavond voor het eerst dit seizoen de koppositie in de Serie A pakken. De Oude Dame moet winnen van Brescia en hopen dat concurrent Internazionale een dag later punten laat liggen tegen Lazio. Trainer Maurizio Sarri is er niet gerust op.

Sarri waarschuwt Juventus voor het Balotelli-effect
Brescia
Brescia
1 - 2
Juventus
Juventus

Het loopt nog allesbehalve soepel bij Juventus dit seizoen. Onder Sarri begon de club uit Turijn het seizoen met drie nipte zeges en een remise. Ook in de Champions League werd er gelijkgespeeld tegen Atlético Madrid. 'Het team ontwikkelt zich goed, we raken steeds beter in balans', aldus Sarri, die Cristiano Ronaldo rust geeft dinsdag. 'Hij had een pijntje in zijn dijbeen, maar dat is normaal na drie wedstrijden in een week tijd.'

De Italiaan verwacht een lastige pot tegen Brescia, dat na vier wedstrijden op zes punten staat. 'Zij hebben veel indruk gemaakt op mij, ze zijn georganiseerd, spelen goed voetbal en zijn gevaarlijk. Ze spelen met veel enthousiasme en het debuut van Balotelli kan ze een nog grotere boost geven. Het wordt absoluut een gevaarlijke wedstrijd voor ons.'

Brescia nam Balotelli deze zomer gratis over van Olympique Marseille, waar zijn contract was afgelopen. De 29-jarige spits sloot relatief laat aan bij de club, waar hij op jonge leeftijd zijn loopbaan begon, en zat dit seizoen vanwege een schorsing nog niet bij de wedstrijdselectie van Brescia. Mogelijk kan hij tegen Juventus dus debuteren. De Italiaan speelde in zijn loopbaan tot nu toe acht keer tegen Juve, daarin scoorde hij viermaal.

Komend weekend speelt Juventus een thuiswedstrijd tegen SPAL, volgende week dinsdag komt het Bayer Leverkusen van Peter Bosz op bezoek in Turijn.

Serie A

Stand Serie A 2019/2020

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
26
5
7
76-43
+33
83
2
Internazionale
38
24
10
4
81-36
+45
82
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
98-48
+50
78
4
Lazio
38
24
6
8
79-42
+37
78
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Juventus
Meer over Juventus
Meer Brescia
Meer over Brescia
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.