De Kuip-discussie op grotere schaal: 'Ratcliffe wil nieuw Man Utd-stadion'

Reacties

In Rotterdam is er lang onderzocht wat te doen met De Kuip, in Manchester is deze discussie rond het eigen stadion nu op grotere schaal opgelaaid. Sir Jim Ratcliffe, sinds vorig jaar aandeelhouder van Manchester United, heeft grote plannen voor een nieuw stadion.

De Kuip-discussie op grotere schaal: 'Ratcliffe wil nieuw Man Utd-stadion'
© Pro Shots

Net als bij Feyenoord staat Man Utd voor de vraag: verbouwen of bouwen? Old Trafford werd in 1910 gebouwd en is inmiddels toe aan een grote renovatie. Ratcliffe zou echter liever een nieuw stadion zien op de plek van het huidige Old Trafford. Dit melden bronnen rondom de steenrijke Britse zakenman aan The Telegraph.

Ratcliffe zou in vergaderingen hebben geopperd dat Man Utd een 'Wembley van het Noorden' moet maken', doelend op het stadion in Londen waar diverse grote sportevenementen worden georganiseerd. 'Ratcliffe heeft het gevoel dat de club een gloednieuw, fantastisch stadion moet krijgen. Hij denkt dat de fans een nieuw stadion zullen accepteren, als de thuishaven op dezelfde plek komt te staan.'

De ligging van het huidige stadion en de locatie van het potentiële nieuwe stadion.
© The Telegraph
De ligging van het huidige stadion en de locatie van het potentiële nieuwe stadion.

The Telegraph heeft op basis van bronnen zelfs een indicatie waar het nieuwe stadion zou komen te staan. Door het stadion iets op te schuiven, is er meer ruimte om een groter bouwwerk neer te zetten. Als de plannen van Ratcliffe werkelijkheid worden, krijgt Man Utd de beschikking over een stadion met een capaciteit van 90 duizend. Dat zijn 15 duizend stoeltjes meer dan op Old Trafford.

Er zijn al berekeningen op losgelaten in Engeland. Zo zou Man Utd een miljard euro kwijt zijn om het huidige stadion op te knappen en uit te breiden, terwijl een nieuw stadion bouwen maximaal 2,35 miljard euro kan kosten. 'Een nieuw stadion zou zichzelf uiteindelijk terugbetalen, omdat 20 duizend extra mensen op wedstrijden af kunnen komen', lichtte een bron toe.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.