De knotsgekke bedragen die horen bij een trainerswissel van Chelsea

Reacties

Chelsea heeft Graham Potter als nieuwe manager aangetrokken, maar daarvoor moet de club diep in de buidel tasten. Engelse media als BBC en The Guardian noemen hoge bedragen die Brighton & Hove Albion ontvangt.

De knotsgekke bedragen die horen bij een trainerswissel van Chelsea
© Pro Shots

De clubleiding van Chelsea ontsloeg woensdag Thomas Tuchel en al snel werd bekend dat men in Londen naar Brighton keek voor de opvolging van de Duitser. Potter is sinds 2019 actief bij de Engelse club en heeft nog een contract tot medio 2025. Mede daardoor moet Chelsea een flink bedrag betalen om Potter los te weken.

The Guardian heeft het over een bedrag van 18,5 miljoen dat Brighton ontvangt, de BBC spreekt zelfs over een bedrag van ruim 24 miljoen om niet alleen manager Potter, maar ook zijn technische staf binnen te halen. Om het in perspectief te plaatsen: beide bedragen zijn hoger dan wat Leicester City de afgelopen transferzomer uitgaf.

Al met al wordt de hele situatie een dure grap voor Chelsea. Engelse media meldden eerder al dat Tuchel een ontslagvergoeding van omgerekend vijftien miljoen euro meekreeg.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.