Blauwe rook: Chelsea presenteert Potter als opvolger Tuchel

Reacties

Graham Potter is de nieuwe trainer van Chelsea. The Blues hebben bekendgemaakt dat de 47-jarige trainer van Brighton & Hove Albion voortaan in de dug-out zit op Stamford Bridge. De aanstelling komt niet meer als een verrassing – verschillende Engelse media hadden het al aan zien komen. Potter heeft zich voor vijf seizoenen aan Chelsea verbonden

Blauwe rook: Chelsea presenteert Potter als opvolger Tuchel
© Pro Shots

Tot voor kort was Potter een onbekende. Hij kwam onder de aandacht als trainer van het Zweedse Östersunds FK. Potter begon daar op het vierde Zweedse niveau. In korte tijd klom hij met de club op naar de Allsvenskan, de hoogste voetbalcompetitie in Zweden. Door het winnen van de Zweedse beker in 2017 ging Östersunds zelfs Europa in, waar de club het sensationeel tot de zestiende finale van de Europa League schopte.

Het leverde Potter een transfer op naar Swansea City. Via die halte in Wales belandde hij uiteindelijk in zijn thuisland als trainer van Brighton & Hove Albion, waar hij al jaren indruk maakt met goede prestaties. Zo begon hij het seizoen met een uitzege op het Manchester United van Erik ten Hag. Nu leveren die prestaties Potter een transfer op naar een topclub: Chelsea heeft zijn gewenste kandidaat te pakken.

Todd Boehly, de voorzitter van de club, toont zich op de clubwebsite verheugd: 'We zijn heel blij dat Graham naar Chelsea komt. Hij heeft zich als coach en als innovator bewezen in de Premier League en past binnen de visie die wij voor de club hebben. Hij is niet alleen heel getalenteerd op het veld, hij heeft erbuiten ook vaardigheden die van Chelsea een succesvollere club zullen maken.'

Potter volgt bij Chelsea Thomas Tuchel op. De Duitser kreeg deze zomer bijna driehonderd miljoen euro te spenderen aan nieuwe spelers, maar nog geen week na het sluiten van de transfermarkt werd hij ontslagen na een teleurstellende nederlaag op bezoek bij Dinamo Zagreb. Chelsea schakelde snel en kwam een dag later al tot een akkoord met Brighton over de vergoeding voor Potter en zijn technische staf, die hem dus volgt naar Londen. Zaterdag zitten ze al op de bank voor de derby tegen Fulham.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.