De Klassieker van Makkelie: zo werd het duel Dessers-Martínez beoordeeld

Reacties

Ajax - Feyenoord werd zondag gefloten door scheidsrechter Danny Makkelie, die tijdens De Klassieker door een speciale camera werd gevolgd. De KNVB deelt woensdag de beelden daarvan, ondersteund met de audio van de communicatie tussen Makkelie en de rest van zijn team.

De Klassieker van Makkelie: zo werd het duel Dessers-Martínez beoordeeld
© Pro Shots
Ajax
Ajax
3 - 2
Feyenoord
Feyenoord

Door de video van de KNVB komt er extra uitleg bij een paar opvallende momenten tijdens de strijd tussen de twee aartsrivalen. Zo werd Cyriel Dessers in de tweede helft omver gebeukt door Ajax-verdediger Lisandro Martínez. Dit gebeurde in het Amsterdamse strafschopgebied, maar het leverde Feyenoord geen strafschop op. Daar was na afloop behoorlijk wat discussie over.

Op de beelden is te zien dat Makkelie direct na het duel met Martínez naar Dessers roept dat hij moet opstaan. De beslissing van de arbiter om niet te fluiten was volgens de VAR juist. 'Hij wordt inderdaad licht opgevangen, zoals je waarschijnlijk zelf in het veld ook kon zien', zo valt te horen.

Antony
In blessuretijd werd matchwinner Antony met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd. De aanvaller raakte buiten de lijnen geblesseerd, maar kwam het veld weer in. Daar werd hij naar de grond geduwd door Dusan Tadic. Volgens de Serviër had hij een gele kaart moeten krijgen, maar Makkelie dacht daar anders over en slingerde Antony opnieuw op de bon.

'Wat ik zie is dat Antony buiten het veld geblesseerd op de grond komt te liggen', zegt Makkelie in zijn commentaar na afloop. 'Ik zie hem daarna opstaan, dat hij het veld oploopt en dat hij daar wel of niet in overleg met Tadic weer op de grond gaat liggen. Dat vond ik zo onsportief, dat kan je als scheidsrechter niet laten gaan.'

Bekijk de volledige video hieronder:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.