Verbazing over niet gegeven penalty in Klassieker: 'Dit is een overtreding'

Reacties

Ajax won zondagmiddag De Klassieker van Feyenoord (3-2), maar kwam goed weg toen een merkwaardige actie van Lisandro Martínez ten opzichte van Cyriel Dessers niet bestraft werd met een strafschop. Dat is de conclusie van ESPN-analisten Mario Been en Marciano Vink.

Verbazing over niet gegeven penalty in Klassieker: 'Dit is een overtreding'
© Pro Shots
Ajax
Ajax
3 - 2
Feyenoord
Feyenoord

Dessers rende in de tweede helft op het vijandelijke doel af, toen hij van de bal werd gezet door Martínez. De Feyenoord-spits probeerde hierna opnieuw om in balbezit te komen, maar Daley Blind lette goed op en tikte het leder terug naar André Onana. Toen Martínez zag dat de situatie opgelost werd, was hij alleen nog maar gefocust op Dessers. Hij stopte zijn tegenstander met een flinke beuk.

Scheidsrechter Danny Makkelie had uitstekend zicht op de situatie en zag geen overtreding in de actie van Martínez. Hij liet de wedstrijd doorgaan en werd ook niet onderbroken door de VAR. Daar werden na afloop wel wat vraagtekens bij gezet.

Been vond dat Makkelie een erg goede wedstrijd had gefloten. 'Maar dit vond ik totaal niet de intentie om de bal te spelen', zei de analist. 'Dit is een overtreding en het is binnen de zestien, dus dan zou je kunnen zeggen: dit is een strafschop.'

Vink vond het ook een merkwaardige actie van Martínez. 'Ze zullen hier niet zo snel een overtreding voor geven, maar dit was gewoon totaal onnodig', zei hij. Op Twitter verbaasde oud-topscheidsrechter Mario van der Ende zich erover dat het moment de samenvatting van de NOS niet haalde. Veel Feyenoord-supporters delen die verbazing.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.