De Jong ziet Papu Gómez matchwinner worden in Spaans doelpuntenfestijn

Reacties

Sevilla heeft maandag in een waar voetbalfeest gewonnen van Celta de Vigo. In de wedstrijd met een doldwaas scoreverloop had Alejandro 'Papu' Gómez uiteindelijk het laatste woord.

De Jong ziet Papu Gómez matchwinner worden in Spaans doelpuntenfestijn
© Pro Shots
Celta de Vigo
Celta de Vigo
3 - 4
Sevilla
Sevilla

Sevilla is redelijk zeker van een Champions League-ticket voor volgend seizoen. De club uit Andalusië staat op de vierde plek met een flinke voorsprong op de achtervolgers. Er kan natuurlijk nog van alles gebeuren, maar het lijkt erop dat Sevilla in de topvier gaat eindigen en dus een Champions League-ticket pakt. Wellicht zit er zelfs nog een hogere eindklassering in.

Het uitduel met Celta de Vigo was er een waar de neutrale kijker in Spanje van zal hebben gesmuld. Al na zeven minuten kopte Jules Koundé raak uit een hoekschop. Het was het startschot voor een doelpuntenfestijn. Routinier Iago Aspas eiste daarna de hoofdrol op door zowel de 1-1 (via een strafschop) als de 2-1 te maken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Daar bleef het niet bij. Renato Tapia, die bij de thuisploeg in de basis stond, zag Fernando na 35 minuten gelijkmaken namens Sevilla. Nog voor rust leidde Celta echter alweer. Brais Méndez tekende voor de treffer op aangeven van Deniz Suárez, die ook al de assist verzorgde bij de 2-1 van Aspas. Het was daarna de vraag wie de volgende goal zou gaan maken, want bij 3-2 zou het zeker niet blijven. Na rust was dat Ivan Rakitic, die uit een voorzet van Youssef En-Nesyri de score weer gelijktrok.

Sevilla-trainer Julen Lopetegui bracht vervolgens Luuk de Jong in voor En-Nesyri, die verder niet zo veel in de melk te brokkelen had. Ook Gómez en Oliver Torres kwamen in de ploeg bij de bezoekers, waar Karim Rekik en Nemanja Gudelj vanaf de bank toekeken. Niet De Jong, maar Gómez zorgde voor de voorsprong voor Sevilla. Celta-verdediger Joseph Aidoo ging in de fout en de voormalig captain van Atalanta Bergamo pakte dat cadeautje maar al te graag uit: 3-4.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Die goal van Gómez bleek goud waard voor Sevilla, want daarna werd er niet meer gescoord. De ploeg van Lopetegui heeft nu vier punten minder dan nummer drie Barcelona.

LaLiga

Stand LaLiga 2020/2021

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
38
26
8
4
67-25
+42
86
2
Real Madrid
38
25
9
4
67-28
+39
84
3
Barcelona
38
24
7
7
85-38
+47
79
4
Sevilla
38
24
5
9
53-33
+20
77
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Meer Celta de Vigo
Meer over Celta de Vigo
Meer Sevilla
Meer over Sevilla
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.