De Jong ziet concurrent scoren, Granada profiteert volop van afgelaste Clásico

Sevilla heeft zondag de tweede overwinning op rij geboekt in La Liga. Op eigen veld duurde het tot de tweede helft voor Javier Hernández, die Luuk de Jong uit de basis had verdreven, toesloeg.

Sevilla
Sevilla
2 - 0
Getafe
Getafe

De Jong had wekenlang een basisplaats bij zijn club, maar betaalde dat vertrouwen niet terug met doelpunten. Vorige week kostte hem dat zijn vaste plek voorin, maar sloeg de spits terug door als invaller zijn eerste treffer te maken. Toch moest De Jong zondag weer genoegen nemen met een reserverol tegen Getafe.

Trainer Julen Lopetegui opteerde voor Hernández in de punt. De Mexicaan loste na iets meer dan een kwartier spelen in Andalusië een waarschuwingsschot en raakte de paal. De volgende mogelijkheid was voor teamgenoot Nolito, die ruimte kreeg en zijn geluk beproefde. David Soria keerde zijn inzet echter, zoals hij dat kort na rust ook deed bij een nieuwe poging van Hernández.

Sevilla bleef de bovenliggende partij en uiteindelijk betaalde die dominantie zich uit. Nadat Éver Banega net als Hernández de paal had geraakt brak Chicharito de wedstrijd twintig minuten voor het einde eindelijk open. Na een uitstekende pass van Óliver Torres rondde de Mexicaan het al even knap af en lag Getafe op de rug.

Binnen tien minuten gooide Lucas Ocampos de wedstrijd daarna op slot. Ditmaal stond Jesús Navas met een formidabele bal aan de basis van het doelpunt: hij speelde Ocampos op maat in, waarna die Soria voorbij wandelde en het rustig afmaakte. De 2-0 was voor Lopetegui het sein om De Jong erbij te zetten voor het slot.

Met de Nederlander binnen de lijnen veranderde de score niet meer. Sevilla heeft nu evenveel punten als Barcelona, Real Sociedad en Atlético Madrid. Van die drie concurrenten heeft Barcelona echter nog wel een wedstrijd tegoed.

Granada
Granada
1 - 0
Real Betis Sevilla

Eerder op de dag slaagde Granada erin de koppositie te heroveren op Barcelona, dat door de afgelaste Clásico niet in actie kwam. De sterk presterende ploeg van Diego Martínez kwam in de tweede helft van het duel met Betis tot scoren via Álvaro Vadillo, die op aangeven van Carlos Fernández de korte hoek vond en de succesvolle eerste seizoenshelft daarmee weer een vervolg gaf. Over vier dagen wacht de volgende test: een uitduel met Getafe.