De Jong waarschuwt Utrecht voor inhaalduel met Feyenoord

Reacties

Waar Robin van Persie voor het eerst sinds zijn terugkeer in Rotterdam weer in actie kan komen voor Feyenoord, staat bij FC Utrecht winteraanwinst Mateusz Klich voor zijn debuut in de inhaalwedstrijd van woensdagavond (aftrap 20.00 uur) in de Eredivisie.

De Jong waarschuwt Utrecht voor inhaalduel met Feyenoord

Utrecht rondde de komst van Klich begin deze week af. De Poolse middenvelder, die in Nederland eerder al uitkwam voor PEC Zwolle en FC Twente, wordt gehuurd van Leeds United en sloot maandag direct aan op de training. Trainer Jean-Paul de Jong denkt dat Klich woensdag al kan meedoen tegen Feyenoord.

'Vanuit de scouting en door middel van beelden hadden wij, als staf, nog voordat hij op het trainingsveld stond al een goed beeld van Mateusz', zegt De Jong op de clubsite. 'Zijn kwaliteiten staan buiten kijf. Hij biedt ons meer keuzes op het middenveld en voegt dynamiek toe aan de selectie.'

Die extra concurrentie is geen overbodige luxe gezien het pittige programma van Utrecht. Vrijdag kwam AZ al op bezoek in de Domstad bij de herstart van de Eredivisie (1-1) en zondag wacht het altijd beladen thuisduel met Ajax. Los van de langdurige blessures beschikt De Jong over een fitte selectie, al is Sander van de Streek een twijfelgeval door een gekneusde knie.

Van de Streek liep die blessure op in de thuiswedstrijd tegen AZ, waarin het voetballend niet lekker liep bij de nummer zes van de ranglijst. 'Als we tegen Feyenoord (vijfde, red.) hetzelfde brengen qua voetbal als afgelopen vrijdag tegen AZ, zal dat niet genoeg zijn', waarschuwt De Jong voor de confrontatie met de Rotterdammers, die zich moeten oprichten na de verloren Klassieker.

Samenvatting FC Utrecht - AZ
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.