De Jong verslaat Messi en krijgt ereprijs van Barça-bestuur

Reacties

Frenkie de Jong is door het bestuur en de vereniging van spelers van Barcelona uitgeroepen tot Speler van het Seizoen. De Nederlandse middenvelder werd samen met Lionel Messi en Marc-André ter Stegen voorgedragen door leden van de club.

De Jong verslaat Messi en krijgt ereprijs van Barça-bestuur
© Pro Shots

De zogenaamde culés mochten de afgelopen weken hun stem uitbrengen om een shortlist van beste Barça-spelers in het afgelopen seizoen op te stellen. De Jong, Messi en Ter Stegen kregen de meeste stemmen van de leden van Barcelona, waarna een panel zich over het drietal boog. Verrassend genoeg werd Messi verslagen door De Jong.

De jury, bestaande uit prominenten uit het Barça-bestuur en Spaanse journalisten, hebben De Jong gekozen vanwege zijn toewijding aan de club en de stad sinds zijn komst naar Catalonië. 'Ook de nederigheid die hij toonde, door bijvoorbeeld op verschillende posities in het veld alles te geven dit seizoen, is het bewijs van zijn kwaliteiten.'

Bij de vrouwen greep Lieke Martens overigens naast de eretitel. De Nederlandse international was samen met Alexia en Aitana Bonmatí genomineerd, laatstgenoemde werd gekozen als Speelster van het Seizoen. Het vrouwenelftal van Barcelona deed het dit seizoen een stuk beter dan de mannen. De Champions League werd gevonden, net als de dubbel in eigen land. Barça werd derde in La Liga, maar won onder trainer Ronald Koeman wel de Copa del Rey.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.