De Jong scoort, pakt record en ziet perspectief voor return in Dortmund

Luuk de Jong heeft alle vertrouwen in een goede afloop tijdens de achtste finale tegen Borussia Dortmund. De spits was zelf belangrijk met de gelijkmaker uit een strafschop, die ook volgens De Jong discutabel was.

PSV
PSV
1 - 1
Borussia Dortmund

Beide ploegen hadden in de tweede helft de overwinning kunnen binnenhalen, maar uiteindelijk kon De Jong wel leven met een gelijkspel. 'Het is uiteindelijk een terechte uitslag. Ik denk wel dat wij beter aan de bal waren vandaag', vertelt hij bij RTL 7.

'Zij waren vooral aan het wachten op de omschakelmomenten, daar loeren zij op. Als we in de beginfase van de wedstrijd iets scherper zijn dan kunnen we zo een of twee goals maken. Dat is zonde, zeker op dit podium. Dan sta je ineens 1-0 achter, dat is ook de Champions League.'

PSV werd in de tweede helft geholpen met een discutabele strafschop na een overtreding van Mats Hummels. 'Heel fijn dat we nog een penalty krijgen. Ik heb hem nog niet teruggezien, maar dat was volgens mij ook discutabel. Dan wordt het 1-1, dan kan je daar misschien wel mee leven.'

De Jong was onberispelijk vanaf de stip en pakte met zijn treffer een record af van Ruud van Nistelrooij. De spits van PSV maakte zijn negende goal in de Champions League, een nieuw record voor een speler van de Brabanders. 'Ik denk dat ik hem goed in de hoek schiet. Het was zeker een moment dat de spanning toenam, maar het was een goed moment voor ons.'

Door zijn gelijkmaker gelooft De Jong erin dat PSV het karwei af kan maken in Dortmund. 'Daar heb ik alle vertrouwen in. Daar moeten we het doen. We moeten net iets scherper zijn in de eindfase, dan zie ik kansen. Maar we moeten ook zeker oppassen, want zij kunnen uit het niets een goal maken. Dat gaan we goed analyseren', sluit De Jong af.