De Jong raakt belangrijkste aangever bij Sevilla kwijt

Reacties

Pablo Sarabia heeft zich in Parijs gemeld om zijn transfer naar Paris Saint-Germain af te ronden. De Franse kampioen betaalt minstens achttien miljoen euro voor de buitenspeler van Sevilla.

De Jong raakt belangrijkste aangever bij Sevilla kwijt

Sevilla heeft het laatste jaar verschillende pogingen gedaan om zijn sterspeler toch nog te behouden. In het contract van Sarabia bij de nummer zes van Spanje is een ontsnappingsclausule van achttien miljoen euro opgenomen. Dat bedrag moet PSG betalen, tenzij de club in verband met Financial Fair Play-regels liever in termijnen betaalt. Dan loopt de transfersom op naar twintig miljoen euro.

Sarabia heeft zich al gemeld bij het hoofdkantoor van PSG voor het afronden van zijn transfer. Zo krijgt de 27-jarige Spanjaard een nieuwe kans in de absolute top. Hij komt uit de jeugdopleiding van Real Madrid, maar wist daar nooit echt door te breken.

Bij Sevilla was Sarabia uitgegroeid tot de belangrijkste speler, zeker offensief. De linkspoot was in La Liga vorig seizoen goed voor dertien goals en dertien assists. Na Lionel Messi was Sarabia degene die uit open spel de meeste kansen creëerde in de Spaanse competitie. De nieuwe club van Luuk de Jong vangt het verlies aan creativiteit mogelijk op met het huren van Dani Ceballos, de uitblinker bij het EK Onder-21 die overbodig is bij Real Madrid.

Speler Kansen gecreëerd uit open spel
1. Lionel Messi (Barcelona) 78
2. Pablo Sarabia (Sevilla) 57
3. Antoine Griezmann (Atlético Madrid) 55
4. Iago Aspas (Celta de Vigo) 53
5. Jony (Alavés) 51

Statistieken via Opta Sports.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.