Pablo Sarabia: de meest onderschatte speler van Spanje

Reacties

Sevilla hoopt donderdagavond in eigen huis tegen Athletic de Bilbao optimaal te profiteren van het puntenverlies van Real Madrid, de voormalige club van Pablo Sarabia. VI-redacteur Bas van den Hoven over de belangrijke pion van de titelkandidaat.

Pablo Sarabia: de meest onderschatte speler van Spanje

Het is het schoolvoorbeeld van een absolute voltreffer. Pablo Sarabia is het beste wat Sevilla dit seizoen op de transfermarkt overkomen is en andersom. Zo goedkoop en tegelijkertijd zo waardevol. Concurrenten zullen spijt hebben van iedere seconde dat ze over de 24-jarige Spanjaard getwijfeld hebben.

Wat Sevilla heeft teruggekregen voor de één miljoen euro die het overmaakte aan het gedegradeerde Getafe? Sarabia is dit seizoen in La Liga eens per 94 minuten direct bij een goal betrokken, als aangever of doelpuntenmaker. Dat voor een speler die bij Sevilla al als linksback, rechtsmid, centrale middenvelder, linksmid, linksbuiten, nummer 10, spits en rechtsbuiten heeft gespeeld. De Spanjaard is als een joker voor zijn coach Jorge Sampaoli. Altijd en overal inzetbaar.

Sarabia is een jeugdproduct van Real Madrid. Bij de Madrilenen maakte hij deel uit van de generatie van Álvaro Morata, Lucas Vázquez en Dani Carvajal, met wie hij tegenwoordig overigens een eigen sportbedrijf runt. Eén keer viel de aanvallende middenvelder in bij het eerste van De Koninklijke. In de Champions League-wedstrijd tegen Auxerre in 2010 maakte hij als invaller voor Cristiano Ronaldo zijn debuut. Daar bleef het bij voor Sarabia, die in de jaren die volgden betrekkelijk anoniem door het leven ging in La Liga als buitenspeler van Getafe.

Cristiano Ronaldo wenst Pablo Sarabia succes bij zijn debuut. Laatstgenoemde speelde in de jeugdopleiding van Real Madrid overigens ook samen met Willem II-spits Fran Sol.
Cristiano Ronaldo wenst Pablo Sarabia succes bij zijn debuut. Laatstgenoemde speelde in de jeugdopleiding van Real Madrid overigens ook samen met Willem II-spits Fran Sol.

Uit het oog van de massa, op de radar van Monchi. Zoals het zo vaak gaat bij de technisch directeur van Sevilla. De voldoening bij hem moet enorm zijn geweest toen hij uitgerekend Sarabia vorige week in de Champions League Sevilla op 1-0 zag koppen tegen Leicester City. Alleen al die goal is mogelijk miljoenen waard.

Het succes van Sarabia staat symbool voor dat van Sevilla, zonder twijfel het grootste handelshuis van de Primera División. Ieder seizoen is het weer een komen gaan van spelers, met zowel sportief als financieel resultaat. Over de laatste vier seizoenen, waarin drie keer de Europa League werd gewonnen, werd op de transfermarkt 127 miljoen euro winst gemaakt.

En dan is er dit seizoen uitzicht op de landstitel in La Liga. Eindelijk. Terwijl het gemors bij Real Madrid toeneemt en het bij Barcelona onrustig is door het aanstaande vertrek van Luis Enrique, heerst de hoop bij Los Rojiblancos. De illusie is werkelijkheid geworden. Sevilla, dat alleen in 1946 landskampioen werd, is begin maart nog altijd titelkandidaat. Met dank aan het gedegen beleid. Als iemand daar de belichaming van is, dan is het Sarabia wel.

Stand in de top van La Liga
Ploeg Punten
1. Barcelona 25-57 (+50)
2. Real Madrid 24-56 (+38)
3. Sevilla 24-52 (+19)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.