De Jong en Ruiz helpen FC Twente langs Helmond Sport

Ook zonder enkele vaste waardes zette FC Twente de succesreeks voort. Helmond Sport was in de strijd om de KNVB-beker in Enschede een maatje te klein (3-0).

FC Twente-trainer Steve McClaren voerde mede gedwongen door afzeggingen van Blaise Nkufo en Ronnie Stam enkele wijzigingen door in zijn basisteam. Een van de gelukkigen was Luuk de Jong, die zich als diepe spits mocht laten zien. De in Zwitserland geboren aanvaller kweet zich goed van zijn taak.

Na ruim een half uur raakte De Jong de paal om vier minuten later meer succes te hebben. Op aangeven van Bryan Ruiz volleerde de van De Graafschap overgenomen spits de bal achter Helmond-keeper Robert van Westerop.

FC Twente liet Helmond Sport in de waan van een stunt in Enschede. De thuisploeg verzuimde de marge te verruimen, zodat de Brabantse formatie mocht blijven hopen op een stunt. Het schot van Ilja van Leerdam op de lat was een waarschuwing aan het adres van FC Twente.

Ondanks de grotere aanvalsdrang van Helmond Sport bleef een stunt tegen de Eredivisie-koploper achterwege. Ruiz maakte tien minuten voor tijd met een gevoelige stift een einde aan de Brabantse illusies. Na de tweede gele kaart voor Helmond-middenvelder Mark Veldmate was het helemaal gedaan, zo onderstreepte De Jong in blessuretijd met de 3-0.