De Jong en Araújo voegen zich bij volle ziekenboeg Barça

Barcelona-trainer Xavi kan na de bekerzege op Linares (1-2) van woensdagavond voorlopig niet beschikken over Frenkie de Jong en Ronald Araújo. Beide spelers haalden het einde van de wedstrijd niet tegen de derdeklasser.

Linares Deportivo
1 - 2
Barcelona
Barcelona

De Jong kwam na de rust in het veld voor Riqui Puig, maar moest een kwartier voor het laatste fluitsignaal naar de kant met een spierblessure. Onduidelijk is nog hoe lang de international van Oranje uit de roulatie zal zijn. Medische tests van donderdag zullen uitsluitsel geven over de duur van zijn absentie.

Voordat De Jong naar de kant werd gehaald, had Barça het duel omgebogen. Hugo Diaz zette de thuisploeg na twintig minuten op voorsprong, waarna de Catalanen via treffers van Ousmane Dembélé en Ferran Jutglà langszij kwamen. Dat laatste zag Araújo vanaf de reservebank met een mitella om zijn arm toe. De verdediger keerde na rust eveneens niet terug.

Pechvogel
De 22-jarige Uruguayaan ging na het duel om het toernooi van de Copa del Rey naar het ziekenhuis en aldaar werd een gebroken middenvoetsbeentje vastgesteld waardoor hij enkele weken uit de roulatie is. Araújo miste eerder dit seizoen al meerdere duels vanwege een hamstringblessure. Om die reden deed hij onder meer niet mee in de klassieker tegen Real Madrid (1-2 nederlaag) van 24 oktober. Het is de zevende blessure van Araújo bij Barça sinds hij in 2018 bij de club arriveerde.