De Jong beste kopper in de zes topcompetities

Reacties

Sinds Luuk de Jong in november 2008 debuteerde in de Eredivisie, toen namens De Graafschap, heeft geen speler in de zes grote competities meer kopdoelpunten gemaakt dan de spits die tegenwoordig voor PSV voetbalt.

De Jong beste kopper in de zes topcompetities
© Pro Shots

De Jong kwam na zijn debuut in 418 wedstrijden tot 73 competitiedoelpunten met het hoofd in de Eredivisie, Bundesliga en La Liga. Geen speler uit die drie competities, en de Premier League, Ligue 1 en Serie A, kan betere cijfers overleggen dan de Nederlandse spits. Op twee staat Cristiano Ronaldo, die voor Real Madrid, Juventus en Manchester United in totaal tot 69 treffers met de kop kwam.

De rest volgt op grotere afstand. Fernando Llorente claimt de derde plek met 51 kopgoals, eentje meer dan Robert Lewandowski. Verder in de toptien: Edinson Cavani (44 kopdoelpunten), Edin Dzeko (ook 44), Olivier Giroud (43), Harry Kane (41), Aritz Aduriz (40) en Mario Mandzukic (39).

Zijn ex-club Sevilla is dus gewaarschuwd. Vorige week was het opnieuw prijs: De Jong verschalkte Go Ahead Eagles-doelman Jeffrey de Lange twee keer koppend.

Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Meer L. de Jong
Meer over L. de Jong
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.