De imponerende week van Wijnaldum: 'Ik, een held? Absoluut niet'

Reacties

Georginio Wijnaldum is deze week in alle opzichten de grote man bij het Nederlands elftal geworden. Na afloop van zijn glansrol tegen Estland besprak hij de manier waarop hij zich de afgelopen dagen heeft opgeworpen als een van de absolute leiders van Oranje.

De imponerende week van Wijnaldum: 'Ik, een held? Absoluut niet'
© Pro Shots
Nederland
Nederland
5 - 0
Estland
Estland

Het was in alle opzichten de week van Wijnaldum. Nadat de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd tussen FC Den Bosch en Excelsior zondagmiddag werd ontsierd door racisme vanaf de tribunes, maakte de Liverpool-middenvelder een dag later enorme indruk door zich tijdens een emotionele persconferentie keihard uit te spreken over het beschamende voorval. Omdat captain Virgil van Dijk dinsdag ontbrak vanwege privé-omstandigheden, droeg Wijnaldum tegen Estland ook nog eens de aanvoerdersband. En om het allemaal nóg mooier te maken, was hij tijdens de 5-0 zege goed voor een hattrick.

Na afloop kwam Wijnaldum tegenover de NOS terug op zijn indrukwekkende persconferentie. 'Ik wil niet zeggen dat het maandag mijn dag was', zo relativeerde hij zijn eigen rol. 'Het was een dag voor iedereen, een eye-opener. Ik heb gewoon gezegd wat ik voelde, misschien heb ik ook gezegd wat meerdere mensen hadden willen zeggen. Maar omdat je als voetballer bekend bent, en tijdens zo'n persconferentie een podium hebt, luisteren de mensen misschien eerder naar je. Ik heb heel veel mensen kunnen bereiken, maar ik heb gewoon gesproken uit gevoel.'

Wijnaldum kreeg de vele complimenten aan zijn adres ook mee. 'Ik hoorde dat ik een held was, bijvoorbeeld. Maar dat vind ik absoluut niet.' Na zijn eerste goal maakte de middenvelder (samen met ploeggenoot Frenkie de Jong) overigens een nieuw statement tegen racisme. 'Normaal gesproken zeg je dan: Daar wil ik het bij laten. Maar dat wil ik dus niet, ik wil dat er verandering komt. Er is een probleem in de wereld. Ik hoop dat wij dat als Nederlanders  kunnen aanpakken, zodat het hier niet meer gebeurt. Daarna kijken we wel verder.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Boadu en Stengs bezorgen Koeman nog meer aanvallende opties'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.