De grootsheid van de weer gelukkige Messi in één statistiek gevangen

Reacties

Hij wilde afgelopen zomer graag weg, maar bleef bij Barcelona en gaat vrolijk verder met het schrijven van geschiedenis. Lionel Messi evenaarde maandagavond Xavi als speler met de meeste wedstrijden ooit voor Barcelona en vierde deze mijlpaal met twee doelpunten tegen Huesca. 'Dit is wat hij verdient', zo luidt de conclusie dinsdag in de Spaanse sportkranten.

De grootsheid van de weer gelukkige Messi in één statistiek gevangen
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
4 - 1
Huesca
Huesca

Messi speelde tegen Huesca zijn 767ste wedstrijd voor Barcelona en zal Xavi naar alle waarschijnlijkheid komende zondag, wanneer de ploeg van Ronald Koeman het opneemt tegen Real Sociedad, onttronen als speler met de meeste duels in het Barcelona-shirt. De Argentijn heeft het de laatste tijd zichtbaar weer naar zijn zin. In de laatste dertien (!) competitiewedstrijden van Barcelona was Messi altijd goed voor minstens een goal of een assist.

Maandag was het twee keer raak tegen Huesca en vooral zijn eerste doelpunt was van een zeldzame schoonheid. Messi staat nu op 21 competitiedoelpunten in dit seizoen en is daarmee topscorer van La Liga. Bovendien is het voor het dertiende seizoen op rij dat hij minstens twintig keer heeft gescoord in de Spaanse competitie. Dat is iets wat nog nooit eerder is voorgekomen.

En dat terwijl Messi afgelopen zomer nog weg wilde bij de club waar hij al zijn hele loopbaan voor speelt. De aanvaller was het vertrouwen in glorietijden verloren en diende een transferverzoek in. Barcelona weigerde om mee te werken en dus bleef Messi. In eerste instantie met tegenzin, maar de laatste weken is de lach terug. Dit tot de vreugde van Koeman ('goddank speelt Messi hier nog') én de Spaanse media. 'Hij verdiende het niet om de club van zijn leven te verlaten met de 2-8 in Lissabon als zijn laatste wedstrijd', concludeert Mundo Deportivo.

Ook AS geniet. 'Het buitengewone omzetten in het natuurlijke is zijn beste kwaliteit', stelt de sportkrant over Messi. 'We kunnen niet alleen de cijfers opnoemen, want het eerste doelpunt was echt geniaal: een goal waarvan spelers hun hele leven dromen. Voor gewone stervelingen zou het een geschenk uit de hemel zijn, maar voor Messi is het 'gewoon' nog zo'n doelpunt. De tweede goal was zijn 661ste als speler van Barcelona. Waanzinnig.'

'Het is een grote eer om dit aantal wedstrijden voor Barcelona te bereiken', schreef Messi zelf op social media. 'Dank aan al mijn teamgenoten die me in de afgelopen jaren vergezeld hebben en dank aan mijn familie en vrienden, omdat ze altijd aan mijn zijde stonden.' Het clubaccount van Barcelona reageerde direct. 'Op naar nog heel veel meer', hopen de Catalanen.

Ronald Koeman op zijn persconferentie over Lionel Messi.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer L. Messi
Meer over L. Messi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.