Barcelona vervolgt monsterserie: titeldroom Koeman wordt echter en echter

Barcelona mag steeds iets harder dromen van de Spaanse landstitel, iets wat een tijdje geleden totaal ondenkbaar was. Maandagavond werd er afgerekend met hekkensluiter Huesca, waardoor de Catalanen hun ongekende serie in La Liga een vervolg gaven.

Barcelona
4 - 1
Huesca
Huesca

Het heenduel tussen beide teams op 3 januari eindigde in 0-1, dankzij een goal van Frenkie de Jong. De Nederlander stond ook maandagavond in de basis, hij speelde wederom als verdediger. Hij zag vanuit de achterhoede hoe Lionel Messi met een schitterende goal voor de 1-0 zorgde, waarna Antoine Griezmann met een al net zo mooie treffer de 2-0 liet aantekenen.

Hekkensluiter Huesca kreeg op slag van rust echter een flinke opsteker. Er werd een penalty gegeven voor een 'overtreding' van keeper Marc-André ter Stegen, maar uit de herhaling bleek dat de Duitser zijn tegenstander niet raakte. Dat ontging de scheidsrechter én (opmerkelijk genoeg ook de VAR), waardoor de penalty bleef staan. Die werd benut door Rafa Mir: 2-1.

Titel in zicht
Echt lastig kreeg het niet overtuigend spelende Barcelona het niet meer, mede omdat de jonge verdediger Óscar Mingueza er een paar minuten na rust al 3-1 van maakte. In de laatste minuut zorgde Messi (die met zijn optreden een bijzonder record van Xavi evenaarde) voor het slotakkoord door met een van richting veranderd schot de eindstand te bepalen.

Door de overwinning heeft Barça nu zeventien (!) wedstrijden op rij niet verloren in La Liga. Die reeks leverde drie remises op en nu dus veertien zeges. De ploeg van Koeman heeft door die grandioze serie nog maar vier punten minder dan koploper Atlético Madrid, dat eerder in deze speelronde niet verder kwam dan een 0-0 bij Getafe, waardoor de titel 'gewoon' weer in zicht is.