De Groot en Van Ingen treuren: 'Degradatie komt keihard aan'

Reacties

NEC-trainer Ron de Groot was zeer terneergeslagen na de degradatie van zijn ploeg zondagmiddag. Ook algemeen directeur Bart van Ingen zocht naar woorden. 'Dit doet echt heel veel pijn.'

De Groot en Van Ingen treuren: 'Degradatie komt keihard aan'

Na de 1-0 nederlaag van afgelopen donderdag in Breda moest NEC zondag zorgen dat het in ieder geval geen tegendoelpunt zou krijgen. Die plannen konden in de zevende minuut echter alweer de prullenbak in toen Cyriel Dessers de Brabanders op 0-1 zette. De Groot greep in door Ferdi Kadioglu in te brengen voor meer aanvallende stootkracht en zijn ploeg maakte nog de 1-1, maar verder kwam NEC niet.

'In de rust heb je nog de hoop dat je de 2-1 en 3-1 kunt maken, maar dan leveren we in de tweede helft een bal over de as in en staat het 1-2. Als Mohamed Rayhi dan ook nog rood krijgt, is het klaar', blikte De Groot terug tegenover FOX Sports.

NAC liep in De Goffert vervolgens nog uit naar een 1-4 zege, waardoor de middag voor de Nijmegenaren wel erg pijnlijk werd. 'Dit komt keihard aan bij mij, maar ook bij de club en de suppoters. De spelersgroep is ook helemaal down', vertelde De Groot, die verwacht volgend seizoen geen rol meer te spelen bij de hoofdmacht van NEC. 'Die kans is vrij klein, ik verwacht weer terug te gaan naar de beloften', aldus de 57-jarige clubman.

Algemeen directeur Van Ingen zat om woorden verlegen na de degradatie van zijn club. 'Hier zijn geen woorden voor. Ik kan niet uitleggen hoe hard dit aankomt. Het doet echt heel veel pijn. We gaan maandag evalueren en dan gaan we ook kijken welke consequenties het heeft, ook voor de bestuurlijke formatie.' Zondag werd al bekend dat technisch manager Edwin de Kruijff vertrekt bij NEC. Het is nog niet duidelijk wat voor gevolgen dat heeft voor de aanstelling van nieuwe hoofdtrainer Rob Alflen, die uit de koker van De Kruijff kwam.

Breinburg over videoscheids: 'Wennen en raar'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.