De Graafschap ontdoet zich kort voor Kerstmis van Huistra

De Graafschap en hoofdtrainer Pieter Huistra zijn enkele uren voor de Kerst uit elkaar gegaan. Dat maakte de club uit Doetinchem op de clubwebsite bekend.

De Graafschap ontdoet zich kort voor Kerstmis van Huistra

De clubleiding voert de tegenvallende resultaten aan als reden. 'Pieter is een goede trainer, maar in onze ogen niet de geschikte man om de spiraal te doorbreken. We vinden het moment qua beslissen en communiceren uiterst vervelend, maar we denken dat het ook ongepast is om Pieter in het ongewisse te laten', aldus algemeen directeur Henk Bloemers.

'De Graafschap gaat zich de komende dagen beraden over de verdere invulling van de vrijgekomen positie', zo luidt het slot van het statement. De achterstand op koploper FC Dordrecht bedraagt liefst dertien punten.

De Superboeren  staan momenteel zesde in de Jupiler League, hetgeen mede leidde tot onvrede bij de aanhang. Huistra was aan zijn tweede seizoen in Doetinchem bezig. Daarvoor was hij trainer van FC Groningen en de beloften van Ajax. In zijn eerste jaargang werd hij achtste met De Graafschap.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen