Den Bosch speelt zich in de etalage bij De Graafschap

FC Den Bosch sloot een bewogen week positief af. De selectie van trainer Ruud Kaiser toonde de waarde op het veld en won met 3-5 bij De Graafschap.

Den Bosch speelt zich in de etalage bij De Graafschap

De clubleiding van FC Den Bosch liet zich afgelopen week foppen door een nepsjeik die de club zou willen redden. Enkele Den Bosch-supporters begroetten hun favorieten verkleed als sjeiks (zie foto). De Bosschenaren antwoordden op het veld en namen dure punten mee uit Doetinchem.

De Graafschap en FC Den Bosch boden het publiek een vermakelijke eerste helft. Nadat Benjamin van den Broek de Brabantse ploeg op voorsprong zette, zorgden Anco Jansen en Tim Vincken voor opluchting aan De Graafschap-zijde. In het laatste kwartier voor rust profiteerde Den Bosch echter van zwak verdedigen bij de Doetinchemmers.

Eerst maakte Erik Quekel gelijk, waarna Istvan Bakx en opnieuw Quekel Den Bosch met een ongekende 2-4 voorsprong lieten rusten. Na rust was het allemaal wat minder spectaculair. De Graafschap viel aan, Den Bosch loerde op de counter. Quekel zorgde met zijn elfde treffer van het seizoen een kwartier voor tijd voor de definitieve beslissing : 2-5. Jupiler League-topscorer Piotr Parzyszek (die in de slotminuut nog een rode kaart kreeg) bepaalde met zijn zestiende van het seizoen de eindstand op 3-5.

De Graafschap verliest door de nederlaag de topvier van de Jupiler League uit het zicht. Bovendien houdt de druk op trainer Pieter Huistra ongetwijfeld aan. FC Den Bosch zette de opmars van de laatste weken voort en mag zich inmiddels middenmoter noemen. In de derde periodestand is Den Bosch, samen met Willem II, koploper met drie zeges in drie duels.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen