De gekke sprint van Rüdiger was waarschijnlijk niet denigrerend bedoeld

Reacties
De gekke sprint van Rüdiger was waarschijnlijk niet denigrerend bedoeld
© NOS
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Antonio Rüdiger baarde opzien met een sprint in de wedstrijd tegen Japan. De verdediger van Duitsland rende Takuma Asano gemakkelijk voorbij en voegde enkele opmerkelijke passen toe aan zijn sprint.

Rüdiger zette zijn sprint in bij een 1-0 voorsprong. Op sociale media wordt zijn actie opgevat als een manier om de draak te steken met de tegenstander. Japan kantelde de wedstrijd echter en won met 1-2. In de studio van de NOS verbaasde analist Karim El Ahmadi zich over de beelden. 'Dit kun je echt niet doen. Nu lacht iedereen je uit', zei hij. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Hij denkt te makkelijk. Hij denkt dat het wel gespeeld is', vervolgde de oud-middenvelder. 'Ik vind het echt een fantastische verdediger, maar dit soort dingen doe je niet. De wedstrijd was nog niet eens gespeeld. In de laatste minuten zou je zoiets kunnen doen om tijd te rekken, maar als je het doet op dit punt bij een 1-0 voorsprong… Tja.'

Het lijkt er overigens niet op dat het gebaar van Rüdiger echt denigrerend bedoeld was. Op YouTube staan compilaties van soortgelijke momenten van Rüdiger, zoals in maart bij een 0-0 stand tijdens een wedstrijd tussen Chelsea en Newcastle United. In een interview met Sport1 zei de mandekker in september dat hij ervan houdt om gekke dingen te doen op het veld. 'Veel mensen zullen zich dat moment tegen Newcastle nog wel kunnen herinneren. Het was te stil in het stadion. Ik wilde het publiek wakker schudden.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep E Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Japan
3
2
0
1
4-3
+1
6
2
Spanje
3
1
1
1
9-3
+6
4
3
Duitsland
3
1
1
1
6-5
+1
4
4
Costa Rica
3
1
0
2
3-11
-8
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.