De duizelingwekkende cijfers van Ronaldo in de Champions League

Reacties

Cristiano Ronaldo heeft met zijn doelpunt tegen Paris Saint-Germain een record van Ruud van Nistelrooy geëvenaard. De Portugees scoorde voor de negende opeenvolgende wedstrijd in de Champions League. VI verzamelde de meest indrukwekkende cijfers van Ronaldo in het miljardenbal.

De duizelingwekkende cijfers van Ronaldo in de Champions League

In de Franse hoofdstad maakte Ronaldo vlak na rust een einde aan het laatste beetje hoop van de Parijzenaren. Met een rake kopbal zorgde hij voor de openingstreffer, waarna De Koninklijke uiteindelijk zegevierde (1-2). Het was alweer zijn veertiende doelpunt in de afgelopen negen Europese wedstrijden. Van Nistelrooy kreeg het in 2003 ook voor elkaar om negen Champions League-wedstrijden op rij het net te vinden. In dienst van Manchester United maakte hij er destijds twaalf.

Cristiano Ronaldo en Ruud van Nistelrooy tijdens hun gezamenlijke periode bij Manchester United.
Cristiano Ronaldo en Ruud van Nistelrooy tijdens hun gezamenlijke periode bij Manchester United.

De duizelingwekkende cijfers van Ronaldo in de Champions League:

• In het huidige seizoen van het miljardenbal nam de Portugees al liefst twaalf goals voor zijn rekening. Hier had Ronaldo slechts acht wedstrijden voor nodig. 

• Ronaldo scoorde dit seizoen evenveel als de gehele selectie van Sevilla en Manchester United in de Champions League. De Portugees maakte ook meer doelpunten dan de gehele selectie van AS Roma (10), Barcelona (10) en Juventus (9) in het seizoen 2017/18 in het miljardenbal.

• De treffer tegen PSG betekende alweer de 102de treffer van Ronaldo voor Real Madrid in de Champions League-historie. De aanvaller van De Koninklijke had hier slechts 96 wedstrijden voor nodig. In dienst van de Madrilenen was hij ook goed voor 26 assists in het miljardenbal. 

• In het Champions League-seizoen 2016/17 werd Ronaldo topscorer van het toernooi voor de Europese elite met twaalf doelpunten. Nu heeft hij er voor de kwartfinales dus al evenveel in liggen. 

• Ronaldo is ook zeer bepalend in de knock-outfase van het Champions League-toernooi. De aanvaller maakte 57 treffers na de groepsfase. Messi volgt met 38 treffers.

• Ronaldo is de topscorer aller tijden van de Champions League met 117 doelpunten. Lionel Messi volgt met 98 treffers, Raúl is de nummer drie met 71 doelpunten. Ruud van Nistelrooy is de nummer vier met 56 treffers. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.