De Dubbel van een Gigant: Courtois groeit uit tot de Muur van Madrid

Reacties

Na een moeizaam eerste seizoen twijfelt inmiddels niemand in Spanje meer aan de kwaliteiten van Thibaut Courtois. De Belgische doelman kreeg maandag voor de derde keer in zijn loopbaan de Trofeo Zamora uitgereikt en geldt inmiddels de Muur van Madrid.

De Dubbel van een Gigant: Courtois groeit uit tot de Muur van Madrid
© Pro Shots

Courtois was vooral na de coronabreak niet te passeren bij Real Madrid. De 28-jarige Belg hield in zijn tien optredens sinds de herstart van La Liga zes keer de nul en incaseerde in die serie maar vier treffers. Bovendien onderscheidde de 1 meter 99 lange linkspoot zich met enkele belangrijke reddingen, waaronder een allesbeslissende save in de slotffase van het kampioensduel met Villarreal.

Met slechts twintig tegengoals in La Liga (een gemiddelde van 0,59 per duel) kroonde Courtois zich tot Beste Keeper van Spanje, goed voor de Trofeo Zamora. Daarmee bleef hij Atlético-doelman Jan Oblak en Athletic Bilbao-keeper Unai Simon voor. Het was alweer de derde keer dat Courtois de prijs won voor minst gepasseerde keeper van Spanje. Bij Atlético kreeg hij die onderscheiding ook al twee keer.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

En dus wordt Courtois in Spanje al De Muur van de Kampioen genoemd en spreekt Marca van de Dubbel van een Gigant. De Madrileense sportkrant merkt op dat de Belg slechts één clean sheet was verwijderd van het clubrecord van clubicoon Paco Buyo, die in het seizoen 1986/87 negentien keer de nul hield toen Leo Beenhakker zijn eerste van drie opeenvolgende landstitels won met De Koninklijke.

Tekenend voor het ijzersterke seizoen van Courtois is dat Real dit seizoen geen enkele goal tegen kreeg van buiten het strafschopgebied, een prestatie die geen enkele ploeg in La Liga leverde sinds het seizoen 2003/04. Liefst 24 keer schoten tegenstanders dit seizoen een bal tussen de palen van afstand, maar telkens had de Belg een antwoord. Tweede keus Alphonse Aréola leverde ook een bijdrage met vier saves.

Het zijn statistieken die verklaren waarom Courtois alle twijfels, die er in het eerste seizoen na zijn komst nog waren, heeft weggenomen. 'Het harde werken betaalt zich uit', reageerde de Belg zelf als reactie op het winnen van de Trofeo Zamora. 'Ik wil deze prijs graag opdragen aan het team, dat me heeft geholpen het doel te verdedigen. Alleen door als team samen te werken, hebben we dit mogelijk gemaakt.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.