De cirkel is rond: Walcott terug bij de club van zijn tienerdebuut

Reacties

Theo Walcott keert na ruim veertien jaar terug bij Southampton. De Premier League-club huurt de 31-jarige aanvaller voor de rest van het seizoen van Everton, waar Walcott niet voorkwam in de plannen van manager Carlo Ancelotti.

De cirkel is rond: Walcott terug bij de club van zijn tienerdebuut
© Pro Shots

En dus keert Walcott terug bij de club waar het begin deze eeuw allemaal voor hem begon. Southampton lijfde de 47-voudig international van Engeland in 2000 als elfjarige jongen in. Vervolgens maakte het razendsnelle toptalent in het seizoen 2005/06 op zestienjarige leeftijd zijn debuut voor de hoofdmacht van The Saints (toen nog actief in het Championship), om vervolgens meteen vijf keer te scoren in zijn eerste half jaar als prof.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het duurde dan ook net lang voordat de Engelse topclubs zich voor hem meldden in Southampton. Uiteindelijk was het Arsenal dat de destijds als grote belofte geldende Walcott in januari 2006 voor tien miljoen euro aantrok. De zomer daarop nam bondscoach Sven-Göran Eriksson hem als achttienjarige jongen zelfs al op in de WK-selectie van Engeland. Dat was veelbesproken, omdat Walcott eerder debuteerde eerder als international dan voor Arsenal.

Na het WK in Duitsland liet Arsène Wenger de rappe rechtsbuiten ook opdraven als Gunner, iets dat Walcott vervolgens twaalf jaar lang zou doen. In januari 2018 nam Everton hem vervolgens voor 22,5 miljoen euro van Arsenal. Op Goodison Park was zijn uitzicht op speeltijd dit seizoen echter vertroebeld en dus is de cirkel nu rond voor Walcott. Southampton hoeft volgens Engelse media slechts de helft van zijn salaris te betalen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Southampton
Meer over Southampton
Meer Everton
Meer over Everton
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.