Ancelotti heeft op de valreep zijn gewenste verdediger binnen

Reacties

Everton heeft zich versterkt met Ben Godfrey. De centrumverdediger komt voor een kleine dertig miljoen euro over van Norwich City.

Ancelotti heeft op de valreep zijn gewenste verdediger binnen
© Pro Shots

Manager Carlo Ancelotti maakt er de afgelopen weken geen geheim van dat hij er heel graag nog een verdediger bij wilde en dat heeft technisch directeur Marcel Brands nu dus voor elkaar gekregen. Godfrey is een 22-jarige rechtspoot die vorig seizoen op jonge leeftijd al vlieguren maakte in de Premier League. Hoewel Norwich kansloos degradeerde, maakte de Engelse jeugdinternational bij vlagen indruk. Hij werd eerder al gelinkt aan Liverpool en Bayern München.

Eenmaal gedegradeerd leek Godfrey daarom niet meer houdbaar voor Norwich. Meerdere clubs uit Engeland en daarbuiten toonden interesse, maar toch bleef hij lange tijd nog behouden. Op de valreep vertrekt hij nu dus alsnog. Bij Everton gaat hij concurreren met Yerry Mina, Michael Keane en Mason Holgate voor een plekje in het hart van de defensie.

Godfrey is de vierde grote zomeraankoop van Everton, dat eerder al James Rodríguez, Abdoulaye Doucouré en Allan binnenhaalde.

In de rubriek Black Friday ontleedt Pieter Zwart het werk van Carlo Ancelotti bij Everton
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.