De Bruyne ziet 'uitdaging' voor recordjager Haaland: 'Dat onderdeel is moeilijker'

Reacties

Erling Haaland schreef dinsdagavond weer eens geschiedenis in de Champions League. Ook bij zijn debuut voor Manchester City in het miljardenbal vond de Noorse spits het net. Kevin De Bruyne en manager Pep Guardiola hopen dat Haaland zijn huidige vorm over een langere tijd kan vasthouden.

De Bruyne ziet 'uitdaging' voor recordjager Haaland: 'Dat onderdeel is moeilijker'
Sevilla
Sevilla
0 - 4
Manchester City
Manchester City

Haaland had met twee doelpunten een groot aandeel in de ruime zege van City bij Sevilla. Op aangeven van De Bruyne opende de spits de score voor rust en in de tweede helft nam hij uit een rebound van een schot van Phil Foden de 0-3 voor zijn rekening.

Haaland is pas de vierde speler die het net wist te vinden tijdens zijn Champions League-debuut voor drie verschillende clubs. Dat lukte hem eerder in het shirt van Borussia Dortmund en RB Salzburg. Fernando Morientes, Javier Saviola en Zlatan Ibrahimovic slaagden er ook in voor drie verschillende werkgevers te scoren bij hun Champions League-debuut voor die club.

Aanpassen
Door zijn twee doelpunten in Sevilla staat Haaland op twaalf doelpunten na zeven officiële duels voor City. Volgens De Bruyne komt de Noorse doelpuntenmachine pas net op stoom. 'De manier waarop hij zich heeft aangepast aan ons spel is echt heel goed, maar maar buiten doelpunten maken is er nog een ander onderdeel van ons spel', zei De Bruyne tegen BT Sport.

'En dat onderdeel is moeilijker om je aan aan te passen. Dat maak het dus een uitdaging. Als Erling zich volledig kan aanpassen aan de manier waarop wij willen spelen, dan gaan we als team echt een niveau omhoog', vertelt de Belg. 'Het is aan mij om de kansen te creëren en ik weet dat Erling er dan zal staan.' Haaland is de eerste speler voor City die zowel scoort bij zijn Premier League-debuut als zijn Champions League-debuut.

Guardiola
Guardiola ziet dat Haaland zijn indrukwekkende doelpuntenmoyenne uit zijn periodes bij RB Salzburg en Borussia Dortmund ook in Manchester weet vol te houden. 'Zijn statistieken zijn al zijn hele carrière zo constant. Hij heeft een geweldig gevoel voor het afmaken van de kansen die hij krijgt. Hij maakt er nu twee, maar hij had er nog twee of drie kunnen maken. We hopen dat hij en wij deze lijn doortrekken naar het duel met Tottenham.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.