De Bruyne redt Man City: meesteraangever wordt zonder Haaland matchwinner

Reacties

Kevin De Bruyne heeft Manchester City voorbij Leicester City geholpen. The Citizens beleefden een lastige middag zonder Erling Haaland, maar de klasse van de Belgische assistkoning bleek goud waard voor de titelfavoriet in de Premier League.'

De Bruyne redt Man City: meesteraangever wordt zonder Haaland matchwinner
© Pro Shots
Leicester City
Leicester City
0 - 1
Manchester City
Manchester City

'Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik niet uit blijdschap over mijn knieën gleed nadat ik hoorde dat hij niet zou spelen', zei Leicester City-manager Brendan Rodgers vlak voor de aftrap over de afwezigheid van Haaland. De 22-jarige Noor moest voor het eerst dit seizoen een Premier League-wedstrijd missen, naar verluidt vanwege een voetblessure. Bij afwezigheid van de topscorer die in de competitie al zeventien keer scoorde, startte Julian Álvarez als spits. De jonge Argentijn werd voorin ondersteund door Bernardo Silva en Jack Grealish.

De opgeluchte Rodgers zag dat zijn team het Haaland-loze City aardig in bedwang kon houden in de eerste helft. De bezoekers waren dominant en hadden bijna zeventig procent balbezit, maar een opening werd niet gevonden. Aan de andere kant was Leicester met uitbraken niet ongevaarlijk. Zo was Harvey Barnes dreigend met een schot uit een moeilijke hoek. De linksbuiten van Leicester stuitte bij die kans op Ederson.

Dat het City lukte om zijn overwicht vroeg in de tweede helft wel om te zetten in een voorsprong, was te danken aan één man. Kevin De Bruyne eiste de bal op toen Jack Grealish op ongeveer twintig meter van het Leicester-doel werd gevloerd. De muur van Leicester werd nog verstevigd met James Maddison als muurligger, maar het was zinloos. De Bruyne knalde de bal over muur via de binnenkant van de paal in de linkerbovenhoek: 0-1. Haaland reageerde via Twitter direct op het kunststukje van zijn ploeggenoot (zie onderaan). Voor De Bruyne was het zijn derde goal van het seizoen in de Premier League, hij gaf ook al negen assists.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Leicester-smaakmaker Youri Tielemans volgde enkele minuten na de openingsgoal bijna het voorbeeld van zijn landgenoot door ook op prachtige wijze te scoren. Zijn volley eindigde via de vingertoppen van Ederson tegen de lat. Dichter bij een goal kwam Leicester niet meer. Invaller Kelechi Iheanacho liet in de slotfase wel nog kansen liggen tegen zijn oude club. City hield de nul en is na de overwinning op Leicester de koploper in de Premier League. Concurrent Arsenal kan die koppositie weer overnemen door zondagmiddag in eigen huis te winnen van Nottingham Forest (15.00 uur).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Premier League

Stand Premier League 2022/2023

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
28
5
5
94-33
+61
89
2
Arsenal
38
26
6
6
88-43
+45
84
3
Manchester United
38
23
6
9
58-43
+15
75
4
Newcastle United
38
19
14
5
68-33
+35
71
5
Liverpool
38
19
10
9
75-47
+28
67
6
Brighton & Hove Albion
38
18
8
12
72-53
+19
62
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.