De Boer ziet juiste balans voor WK-titel Oranje in 2022

Reacties

Het Nederlands elftal is over drie jaar een van kanshebbers voor de WK-titel in Qatar. Dat vindt Ronald de Boer, die werd geïnterviewd door de FIFA.

De Boer ziet juiste balans voor WK-titel Oranje in 2022
© Pro Shots

De oud-voetballer was zelf actief op twee mondiale eindtoernooien, met de vierde plek in 1998 als hoogste resultaat. De Boer schat de kansen van Oranje, dat zich nog moet plaatsen voor het toernooi, hoog in. 'Ik denk dat ze absoluut mee kunnen doen om de titel in 2022', stelt de 67-voudig international op de website van de wereldvoetbalbond.

Dat heeft volgens De Boer te maken met de kwaliteit van de huidige selectie, maar ook met de spelers die eraan zitten te komen. 'Iedereen kent De Ligt, Frenkie de Jong en de andere jongens van Ajax inmiddels wel, maar er breken ook extreem grote talenten door bij AZ, PSV en Feyenoord. En dan heb je ook nog Van Dijk, die beter en beter wordt.'

De Boer denkt dat bondscoach Ronald Koeman het goed voor elkaar heeft met zijn huidige selectie. 'Bij het nationale elftal moet je ook een beetje geluk hebben qua spreiding van een elftal. Niet dat er vijf goede spitsen tegelijkertijd doorbreken. Nu hebben we een goede balans, met een mix van De Ligt, De Jong, Wijnaldum, Memphis en Van Dijk bijvoorbeeld.'

Het toernooi in Qatar begint op 21 november 2022, het schema van de kwalificatieperiode is nog niet naar buiten gebracht door de FIFA. Het Nederlands elftal speelt in de huidige interlandperiode tegen Noord-Ierland en Wit-Rusland in de hoop zich te kwalificeren voor het EK in 2020.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.