De Boer wil geen 'momentjes' voor Van Persie

Reacties

Ajax-trainer Frank de Boer hoopt tegen Fenerbahçe te profiteren van het gebrek aan vastigheden bij de Turken. De coach had in aanloop naar de Europa League-wedstrijd speciale aandacht voor twee spitsen.

De Boer wil geen 'momentjes' voor Van Persie

'Van Persie is een heel goede speler. Als je hem te veel ruimte geeft, kan hij daar gebruik van maken. We moeten daarom heel compact spelen. Hopelijk krijgt Van Persie dan niet te veel momentjes. Maar het draait bij Fenerbahçe natuurlijk niet alleen om Robin', vertelt De Boer op de clubsite over de spits met wie hij als assistent-bondscoach samenwerkte.

De spitspositie bij Ajax vormt voor de trainer al een tijd een lastige puzzel. De Boer kiest in Istanbul wederom voor Anwar El Ghazi in de punt van de aanval. 'Hij moet hetzelfde als altijd brengen als spits. Soms een aanspeelpunt zijn, dan weer juist diepte zoeken achter centrale verdedigers. Dat is waar hij mee bezig moet zijn. Ik was tevreden hoe hij dat invulde tegen Heracles.'

Ajax is nog ongeslagen in Groep A, maar zoekt na twee duels ook nog naar de eerste zege in de poulefase. De Boer hoopt in navolging van Molde te profiteren van de personele wisselingen bij de Turkse opponent. 'Fenerbahçe heeft een heel nieuw team, met geloof ik tien nieuwe spelers. Ze bouwen een nieuw elftal.'

'Het zijn stuk voor stuk fantastische spelers; het zijn allemaal internationals. Internationals die stuk voor stuk hun skills al hebben laten zien. Fenerbahçe moet alleen nóg meer team worden. Molde heeft daar eerder van geprofiteerd', besluit de coach, die zijn opstelling al onthulde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.