De Boer vertrekt met debuutzege op zak naar Hong Kong

Frank de Boer heeft zaterdag zijn eerste wedstrijd als manager van Crystal Palace gewonnen. Het oefenpotje tegen de amateurs van Maidstone United eindigde in een 3-1 overwinning.

De Boer kondigde eerder deze week aan dat hij na de zware trainingsweek de jonge spelers een kans zou geven. 'We hebben erg hard getraind en we hebben erg getalenteerde spelers, dus ik wil de jongens van de Onder 23-ploeg aan het werk zien. Ik wil zien hoe ze het doen in een wedstrijd.'

Het was in de eerste helft niet een van de beloften, maar Jordon Mutch die met twee goals zijn stempel op de wedstrijd drukte. De 25-jarige middenvelder werd vorig seizoen verhuurd aan Reading. Het slotakkoord kwam na rust van de twintigjarige Jacob Berkeley.

In de volgende oefenwedstrijd kan De Boer meer tegenstand verwachten. Tijdens de trip naar Hong King is woensdag Liverpool de tegenstander in het kader van de Premier League Asia Trophy. Zaterdag volgt dan een duel met Leicester City of West Bromwich Albion.