De Boer tekent meerjarig contract bij Atlanta United

Reacties

Frank de Boer is officieel de nieuwe hoofdtrainer van Atlanta United. De kampioen van de Verenigde Staten heeft de Nederlander zondag gepresenteerd als opvolger van Gerardo Martino.

De Boer tekent meerjarig contract bij Atlanta United

De 48-jarige De Boer heeft zijn handtekening gezet onder een meerjarig contract, naar verluidt gaat het om vier seizoenen. De lange duur van dat contract tekent het vertrouwen dat de club heeft in de voormalig verdediger. Hij wordt gezien als de ideale man om de jonge selectie verder te ontwikkelen de komende jaren.

Atlanta United werkt met een duidelijke visie, waarin de ontwikkeling van jong talent een zeer belangrijk aspect is. De Boer heeft in het verleden bij Ajax aangetoond jonge spelers beter te kunnen maken en past precies in de profielschets van de nog jonge profclub, die pas twee seizoenen meespeelt in de Major League Soccer.

In het tweede seizoen van Atlanta United werd direct de titel gepakt. Dat gebeurde onder Martino, die nu naar alle waarschijnlijkheid aan de slag gaat als bondscoach van Mexico. De Boer moet de geboekte successen een vervolg geven in het Mercedes-Benz Stadium, de thuishaven van Atlanta United. Het enorme stadion biedt plaats aan 72.000 toeschouwers.

Voor De Boer wordt Atlanta United zijn vierde club waar hij als hoofdtrainer aan de slag gaat. Hij begon bij Ajax, waarmee De Boer vier keer op rij kampioen van Nederland werd. Daarna volgden minder succesvolle avonturen bij het Italiaanse Internazionale en het Engelse Crystal Palace.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.