De Boer zet dit weekend handtekening bij Atlanta United

Reacties

Atlanta United verwacht de komst van Frank de Boer nog dit weekend officieel te maken. De onderhandelingen tussen de kampioen van de Verenigde Staten en de trainer bevinden zich in de afrondende fase.

De Boer zet dit weekend handtekening bij Atlanta United

De 48-jarige De Boer staat op het punt een contract voor vier jaar te tekenen in Atlanta. De lange duur van dat contract tekent het vertrouwen dat de club heeft in de Nederlander. Hij wordt gezien als de ideale man om de jonge selectie verder te ontwikkelen de komende jaren. Het is de verwachting dat De Boer zondag, uiterlijk maandag gepresenteerd wordt.

Atlanta United werkt met een duidelijke visie, waarin de ontwikkeling van jong talent een zeer belangrijk aspect is. De Boer heeft in het verleden bij Ajax aangetoond jonge spelers beter te kunnen maken en past precies in de profielschets van de nog jonge profclub, die pas twee seizoenen meespeelt in de Major League Soccer.

In het tweede seizoen van Atlanta United werd direct de titel gepakt. Dat gebeurde onder trainer Gerardo Martino. De Argentijn gaat nu zeer waarschijnlijk aan de slag als bondscoach van Mexico. De Boer moet de geboekte successen een vervolg geven in het Mercedes-Benz Stadium, de thuishaven van Atlanta United die plaats biedt aan 72.000 toeschouwers.

Topspelers
Bekende namen in de selectie zijn die van topscorer Josef Martínez, smaakmaker Miguel Almirón en doelman Brad Guzan. Daarnaast speelt ook het Argentijnse toptalent Ezequiel Barco (19) voor Atlanta United. De aanvallende middenvelder had een jaar geleden de Europese topclubs voor het uitzoeken, maar verruilde Independiente uiteindelijk voor 12,3 miljoen euro voor Atlanta United.

Een volgende toptransfer lonkt alweer voor Atlanta United. Voor Martínez en Almirón bestaat concrete belangstelling uit Europa. Zo is Almirón voor 30 miljoen euro op weg naar Newcastle United, wat in één klap de duurste uitgaande transfer ooit zal zijn in de MLS. Atlanta heeft op hoofdlijnen al een akkoord bereikt met River Plate-smaakmaker Gonzalo Martínez (25), die zo'n 20 miljoen euro kost, om een vertrek van Almíron op te vangen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.